POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Baxters son provtränar med ÖFK: "Fin klubb som gör saker rätt"

Foto: Bildbyrån.

Östersunds FK hade en ny spelare på träningen under måndagen.
På plats för att provspela med klubben befinner sig Sean Baxter – son till Stuart Baxter.
- Allting jag kan, kan jag tack vare honom (Stuart), säger Sean till ÖP.

Östersunds FK försöker lägga ett stormigt 2019 bakom sig och förbereder sig nu inför säsongen 2020. Under måndagens träning i ÖP-hallen fanns det en ny spelare som var med och provtränade med klubben – Sean Baxter, son till Stuart Baxter.

De senaste åren har Sean Baxter spelat i Sydafrika, men nu kommer han vara med att provspela med ÖFK åtminstone under veckan, skriver ÖP. Tidningen skriver även att det är pappa Baxter, Stuart, som har tagit kontakt med klubben och Ian Burchnall för att få till ett provspel.

- Jag har försökt att komma tillbaka till Sverige ett tag och det här känns som en bra klubb att ta spelare som inte haft den mest vanliga vägen så de kunde ha lite mer förståelse för min situation. Det kändes som en bra möjlighet. Jag får göra mitt sen är det upp till dem. Det är ett lag som gör väldigt bra ifrån sig. De har inte de bästa förutsättningarna, inte jättemycket pengar men de är väldigt proffsiga. Spelarna och tränarna, allting. Det är en fin klubb som gör saker rätt, det är det intryckt jag har fått och som spelar fin fotboll vilket är viktigt, säger Sean.

Sean passar även på att hylla sin far, Stuart.

- Han har betytt jättemycket för mig. Han har varit min tränare de senaste 6–7 åren. Allting jag kan, kan jag tack vare honom. Det har varit lite svårt med tanke på att jag är hans son och folk har gärna förutfattade meningar med det och var jag är någonstans. Det har stoppat mig från att få möjligheter. När det gäller lärdomar och sånt tar jag allting från honom.

ÖFK:s tränare, Ian Burchnall, om Baxters första träning:

- Han gjorde det bra. Det är inte lätt att se efter bara en träning. Vi får se under veckan hur det går för honom och sen får vi se vad vi gör.

Publicerad 2020-01-13 kl 16:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå