POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
11å

Bayern tog talangen utan att meddela MFF: "Så gör vi inte i Sverige"

Mittbackstalangen Oscar Lewicki hade inget kontrakt med Malmö FF så Bayern München knep honom utan att säga något till klubben.
- Vi hade gärna behållit honom men han, familjen och agenten valde en annan väg, säger MFF:s lagledare Staffan Tapper till fotbollskanalen.se

MFF:s supertalang Oscar Lewicki lämnade för Bayern München utan att klubben fick betalt. Den tyska storklubben hörde inte heller av sig till Malmö FF för att meddela att man knutit till sig 16-åringen.

I stället offentliggjordes affären genom att familjen Lewicki skickade ett pressmeddelande till TT.
- Vi fick reda på det från Oscars pappa, men Bayern har fortfarande inte hört av sig. Och de kommer kanske inte göra det heller. De har ju egentligen ingen skyldighet att göra det eftersom han inte hade kontrakt, säger Staffan Tapper.

Malmö FF och Oscar Lewicki kunde inte komma överens om ett kontrakt båda parter var nöjda med och mittbacken fortsatte därför spela kontraktslös.

Bland supportrarna undrar många hur en sådan talang kunde gå kontraktslös och i och med det försvinna utan ersättning.
- Vi hade velat ha ett kontrakt med Oscar och ha kvar honom i MFF. Men han, familjen och agenten valde en annan väg, säger Staffan Tapper.
Det förekommer uppgifter om att MFF utövat påtryckningar för att få honom att skriva på ett kontrakt som var längre än det han önskade sig. Kan du kommentera det?
- Ja, det kommenterar jag gärna. Jag kan inte säga i detalj om hur det låg till med kontraktslängder i de olika förslagen, men ibland kommer man till förhandlingsbitar där man inte kommer överens. Men att det skulle ha varit några påtryckningar känner jag inte igen mig i.

- Vi har väldigt goda relationer med familjen och jag känner Oscar mycket väl och önskar honom all lycka Och han är självklart välkommen tillbaka till MFF om det skulle bli aktuellt en dag, säger Tapper.

- Nu har detta blivit en stor grej bara för att det är Bayern, han kunde gått till vilken klubb som helst i Sverige till exempel. Och man ska komma ihåg att detta gör vi i Malmö också. Vi tar in killar hit från mindre föreningar. Vi talar i och för sig med klubben, men annars är det ingen skillnad. Detta har blivit till en större grej än vad det är, fortsätter han.
Men att Bayern inte hörde av sig, brukar det vara så?
- Nej, inte i Sverige, här gör vi inte så. Men de har egentligen inte gjort något fel. Oscar hade inget kontrakt och får ju spela var han vill.

Att Malmö FF fortfarande inte kommenterat historien på sin hemsida beror enligt Tapper på att man inte hört av Bayern München, men att man kommer att kommentera det.

Publicerad 2008-09-03 kl 20:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå