Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
39v

Befarad korsbandsskada för Siriusmittfältaren: "Känns fruktansvärt tungt"

Foto: Bildbyrån.

Elias Andersson har åkt på en befarad korsbandsskada.
Hela 2018 års medverkan är nu i farozonen för mittfältaren.
- Det är fruktansvärt tungt, säger han till Fotbollskanalen.

Under Sirius träning på tisdagen skadade Elias Andersson knäet illa. Mittfältaren, som värvades från Varberg under sommaren och som stod för en imponerande höst 2017, fick föras till läkare. På sin hemsida skriver Sirius att man ”misstänker en korsbandsskada”. En skada som i så fall skulle hålla Andersson borta under ett stort antal månader.

- Jag kom i ganska hög fart och skulle ändra riktning. Då fastnade jag i gräset och vred till knäet. Jag hörde hur det knakade och jag fick jätteont direkt, säger 21-åringen till Fotbollskanalen.

En magnetröntgen kommer att genomföras förmodligen redan denna vecka. Då ges besked svart på vitt. Andersson är dock inställd på det värsta.

- De har sagt till mig att om det knäcker till så är det i nio fall av tio att korsbandet är skadat på något sätt. Om det är helt av eller delvis av, det kan man inte svara på än så länge. Men korsbandet har fått sig en smäll i alla fall.

- Med tanke på den hösten jag hade med Sirius så var jag väldigt taggad på att köra igång 2018. Med många roliga matcher i början, både i cupen och i allsvenskan. Så det är fruktansvärt, fruktansvärt tungt. Samtidigt finns det bara en väg att gå när en sådan här skada kommer. Tyvärr.

Oavsett om korsbandet är helt eller delvis av är det rehabilitering som väntar för Andersson den närmsta tiden.

- Jag kommer att ta detta på hundra procent allvar och verkligen vara starkare än vad jag var innan jag skadade mig. Så ska 2019 bli ett jävligt bra år.

Följ uppladdningen hos C More!

C More sänder över 100 försäsongsmatcher inför den allsvenska premiären 2018.

- Se hela uppladdningen 2018 hos C More -

Publicerad 2018-01-16 kl 17:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons