Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Bekräftar intresse för Fröling: "Finns en risk eller möjlighet att han inte är i Kalmar en så lång tid"

Allsvenskan

Nils Fröling uppges vara het på transfermarknaden.
Jörgen Petersson bekräftar att det finns intresse för spelaren. 
- Det finns en risk eller möjlighet, hur man nu vill, att han inte är i Kalmar en så lång tid, men i dagsläget är han fortsatt en Kalmar-spelare, säger sportchefen till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Kalmar FF:s unge anfallare Nils Fröling, 19, bytte inför säsongen 2018 Åtvidabergs FF mot Kalmar FF och fick under förra säsongen fart på sin målproduktion i allsvenskan med fem mål och tre assist på 28 seriematcher. Det har bland annat lett till uppgifter om intresse - både från allsvenskan och utländska klubbar.

Barometern uppgav nyligen att Malmö FF har visat intresse för spelaren, medan FotbollDirekt i veckan rapporterade om att nederländska klubben AZ Alkmaar, schweiziska klubben Basel och italienska klubben Udinese har hört sig för om anfallaren. 

Nu bekräftar KFF-sportchefen Jörgen Petersson att det finns intresse för Fröling och att det är möjligt att talangen inte stannar i Smålandsklubben så mycket länge till, men att föreningen just nu räknar in spelaren i truppen. 

Annons

- Nils har sett otroligt bra ut i uppstarten. Han har sett väldigt vass ut och när det gäller en försäljning på den typen av spelare vet man hur snabbt det kan gå. Vi vet självklart om att det finns ett intresse kring honom, men sedan får vi se vad som händer, även om vi räknar in honom. Jag är samtidigt inte dummare än att förstå att det finns en risk eller möjlighet, hur man nu vill, att han inte är i Kalmar en så lång tid, men i dagsläget är han fortsatt en Kalmar-spelare, säger sportchefen till Fotbollskanalen. 

Är det många som har hört av sig om honom?
- Ja, det är en del. Det är som jag sagt innan att det är mycket förfrågningar runt spelare, där man frågar om spelare och hur läget är med dem och så vidare. Det har varit ett antal om Nils och några till, men till konkret är det en ganska lång väg. Där är vi inte i dag. Vi räknar ganska kallt in Nils fortsättningsvis, då han också mår bra av att vara i allsvenskan ett tag till. Han är 20 år och utvecklas fortfarande i den här verksamheten. 

Annons

Petersson vill dock inte kommentera hur intresset ser ut eller om det rör sig om intresse från allsvenska eller utländska klubbar. 

- Jag vill inte kommentera det. Det blir bara fel. 

Pettersson berättar vidare att Kalmars trupp just nu är full till antalet. Däremot kan föreningen värva om någon spelare skulle lämna klubben permanent eller på lån. 

- Egentligen finns det ingen prioritet kvar. Vår trupp är full numerärt, så det som kan göra att vi värvar är om vi hittar lösningar med någon spelare ut vid försäljning eller lån och då får vi möjligtvis titta på det, framför allt i de offensiva leden då. Det är i sådana fall offensiva mittfältare eller kantspelare. Samtidigt har vi en dialog med Nanne (Bergstrand, tränare i föreningen), där han läser av truppen och ser var vi kan få bäst effekt med en spelare till. Men i dagsläget är det inte aktuellt med något förrän vi får ut någon. 

Annons
Publicerad 2020-01-29 kl 18:14

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto