Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bekräftat: Elfsborgs tränarstab tillsatt

Allsvenskan

Elfsborgs nya tränarstab är på plats.
Javier Agenjo Duran och Fredrik Ahlstrand kliver in bakom Oscar Hiljemark.
- Det känns väldigt bra, säger klubbchef Stefan Andreasson. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Malmö FF-Elfsborg i spelaren ovan.

3 juni tar Oscar Hiljemark steget in i rampljuset. Då ersätter han Jimmy Thelin och axlar huvudansvaret i Elfsborg.

Nu står det klart vilka 31-åringen kommer få vid sin sida.

Elfsborg meddelar att Javier Agenjo Duran (senast fystränare i Ålborg) och Fredrik Ahlstrand (tränare för P19-laget) tar plats i staben och blir assisterande tränare till Hiljemark.

Javier Agenjo Duran följer alltså med Hiljemark från Ålborg, där han arbetet de senaste tre åren. 

- Det känns väldigt spännande att komma till IF Elfsborg. En klubb som utmanar om Europaspel, som har en bra struktur och med bra folk runtomkring. Möjligheten att fortsätta jobba tillsammans med Oscar känns väldigt positiv så jag är glad att han vill ha med mig till Borås, säger spanjoren.

Annons

- Vi har högt till tak och en ärlighet sinsemellan som är väldigt viktig och som jag uppskattar. Det är alltid lagets bästa som gäller, och vi gör vad som krävs för att alla ska kunna prestera så bra som möjligt.  

Fredrik Ahlstrand flyttas i sin tur upp från det äldsta akademilaget.

- Det ska bli väldigt roligt. Jag ser fram emot att starta upp och lära känna alla spelare och ledare - och hitta relationerna där. Att vara delaktig i det dagliga arbetet ute på fotbollsplanen tillsammans med resten av teamet, och arbeta i en miljö där vi har fullt fokus på att prestera men också att utveckla spelarna. Det känns väldigt positivt, säger han. 

Elfsborg meddelar i samma veva att Johan Mattsson, med ett förflutet i Örgryte och Lindome, tar över Ahlstrands tidigare uppgifter. Det vill säga huvudtränare för klubbens P19-lag samt utvecklingsansvarig för elitlagen. Han kommer även att vara en resurs för A-laget. 

Annons

Klubbchef Stefan Andreasson är nöjd med att ha allt på plats:

- Det känns väldigt bra att vi nu har lagt pusslet för IF Elfsborg långsiktigt med erfarna och kompetenta personer som kommer arbeta hårt för föreningens fortsatta framgångar. I Javier får vi en person med stor internationell erfarenhet, som fungerar på bästa sätt ihop med Oscar.

- Fredrik har på kort tid hos oss imponerat och visat att han är redo för att ta steget upp till representationslaget. Det känns också bra att vi kan rekrytera internt och stimulera våra egna tränare. Med Johan Mattsson får vi en respekterad tränare och utbildare inom Göteborgsfotbollen, som vi är stolta över att ha kunnat locka till vår verksamhet som U19-tränare och utvecklingsansvarig.

Elfsborg är åtta i allsvenskan för tillfället. 

Publicerad 2024-05-29 kl 17:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto