Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bekräftat: Magyar lägger skorna på hyllan

Allsvenskan

Richard Magyar, 31, avslutar karriären.
Det meddelar Hammarby-profilen på sociala medier.
"Jag är otrolig tacksam för allt jag har fått uppleva", skriver han på Instagram.

Foto: Bildbyrån.

Richard Magyar inledde karriären i Halmstads BK innan han 2015 tog steget till FC Aarau. Sejouren i Schweiz blev dock bara ett halvår lång, för senare samma sommar skrev mittbacken på för Hammarby.

Efter två år i grönvitt testade Magyar vingarna utomlands igen då han skrev på för tyska Greuther Fürth. Sommaren 2019 återvände han dock till Bajen, där 31-åringen har spelat sedan dess.

Men nu är karriären över. På söndagen meddelar Richard Magyar att han väljer att lägga skorna på hyllan.

"Alla historier har ett slut, och efter 13 år, över 280 professionella matcher och otaliga timmar på planen har jag tagit beslutet att avsluta min professionella karriär som spelare. Det är svårt att summera alla dessa år på ett par meningar, men jag ska göra mitt bästa", skriver han på Instagram.

ANNONS

"Jag har haft några av mitt livs bästa och värsta upplevelser medan jag spelade fotboll. På många sätt har jag alltid känt känslan av att vara malplacerad. En malplacering jag inte var säker på, tills nu. En av sakerna jag är stolt över är att jag alltid stod upp för mina kollegor och vad jag tyckte var rätt, även om det kan ha påverkat min personliga karriär negativt."

Han fortsätter:

"Jag är otrolig tacksam för allt jag har fått uppleva under min karriär, både upp- och nedgångar. Jag är speciellt tacksam gentemot alla klubbar jag har representerat, likväl alla människor jag har träffat längs vägen. Människor som både har utmanat och utvecklat mig som person, människor som också såg mig för den jag var och den jag är i dag. Människor som blev familj längs vägen. Ni vet vilka ni är."

Richard Magyar har vid flera tillfällen, och i flera olika sammanhang, berättat att han har lidit av psykisk ohälsa under karriären. 31-åringen ska även släppa en bok i samma ämne.

ANNONS

"När jag ser tillbaka vill jag tro att jag använde mina privilegier till att förändra några av stigmatiseringarna som finns i branschen, men också påverkat människors liv på ett förstående och positivt sätt. För det kommer jag alltid att vara extremt stolt över mig själv", skriver Magyar.

"Till alla som har stöttat mig, och alla jag har mött och lärt känna - ett hjärtligt tack. Förhoppningsvis kommer vi att mötas i en annan miljö längs vägen."

Richard Magyar har studerat psykologi vid sidan av fotbollen. Tidigare har Hammarbys sportchef Jesper Jansson öppnat för att 31-åringen kan få en roll i grönvitt efter karriärens slut. 

- Han kommer ha en framtid i Hammarby även efter att han har slutat spela, säger Jansson till Fotbollskanalen i våras.

- Hans erfarenhet, kunskap och det han fått med sig från sin utbildning. Det är viktiga bitar inom fotbollen. Givetvis hoppas vi kunna använda honom.

ANNONS

Richard Magyar var lagkapten i Hammarby i fjol men noterades bara för åtta matcher i allsvenskan. Mittbacken drogs nämligen med en fotskada som i somras tvingade honom till operation.

Publicerad 2022-11-27 kl 15:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto