Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bekräftat: MFF lånar ut Edvardsson till IFK Värnamo

Allsvenskan

Malmö FF lånar ut David Edvardsson.
Talangen kommer att tillbringa hösten i IFK Värnamo.
- Jag ser fram emot att få kliva ut på Finnvedsvallen, säger han i en kommentar.

Foto: Bildbyrån.

David Edvardsson, 20, var förra hösten utlånad till Malmö FF:s samarbetsklubb Jammmerbugt. Väl tillbaka i MFF hade mittfältaren skadeproblem efter sin vadoperation tidigare i våras.

För ett par veckor sedan fick han speltid när MFF mötte Trelleborgs FF i en träningsmatch. Då hymlade inte Milos Milojevic, nu sparkad, om att det var aktuellt att låna ut Edvardsson.

- Det är något som jag ska snacka med Andreas (Georgson, sportchef) om. Nu börjar nedräkningen till transferfönstret så vi får se om vi får någon spelare, eller inte. Något som vi bör ha i åtanke är att efter Davids operation är det kanske bättre att gå och spela, och få en 15-16 matcher - om vi inte kan ge honom 800 minuter minst. Vi måste kalkylera lite och tänka på vad som är bäst för oss, och vad som är bäst för hans utveckling, sa Milojevic då.

ANNONS

Nu är det klart att så blir fallet. Malmö FF meddelar på sin hemsida att talangen lånas ut till IFK Värnamo resten av säsongen.

- David har haft en vår fylld av rehab efter sin operation men är sedan en tid tillbaka i full träning och i behov av speltid för att komma igång. I Värnamo får han tävla sig till det i allsvenskan och det känns som en fin möjlighet för att sedan förhoppningsvis komma tillbaka och spela för MFF regelbundet, säger Andreas Georgson, sportchef i MFF, i en kommentar på klubbens hemsida.

Edvardsson själv gläds åt att få chansen i Värnamo.

 

- Det ska bli väldigt roligt att komma till Värnamo och detta spännande projekt. Jag ser fram emot att få kliva ut på Finnvedsvallen, säger han i en kommentar på Värnamos hemsida.

Publicerad 2022-08-02 kl 15:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto