Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

MFF kan låna ut flera spelare i sommar: "Vi måste kalkylera lite"

Allsvenskan

MALMÖ. Fem spelare är högaktuella för en utlåning från Malmö FF.
Annars är Milos Milojevic nöjd med truppen inför transferfönstret.
- Om alla är redo i alla matcher - då behöver vi ingen, säger MFF-tränaren om behovet av nyförvärv.  

Foto: Bildbyrån

Samuel Adrian, Mubaarak Nuh, Romain Gall och Patriot Sejdiu.

Milos Milojevic mönstrade två olika startelvor i gårdagens träningsmatch mot Trelleborgs FF, som Malmö vann med 2-0. I den andra halvleken gjorde David Edvardsson sin första match sedan vårens vadoperation och spelade 45 minuter, liksom de tidigare utlånade Mubaarak Nuh och Ismaël Sidibé.  

Då fick en spelare som Romain Gall inte ens hoppa in. Milojevic bekräftar att den 20-årige Edvardsson tillhör namnen som kan lånas ut på nytt från MFF. Förra hösten var mittfältaren i samarbetsklubben Jammerbugt. 

- Det är något som jag ska snacka med Andreas (Georgson, sportchef) om. Nu börjar nedräkningen till transferfönstret så vi får se om vi får någon spelare, eller inte. Något som vi bör ha i åtanke är att efter Davids operation är det kanske bättre att gå och spela, och få en 15-16 matcher - om vi inte kan ge honom 800 minuter minst. Vi måste kalkylera lite och tänka på vad som är bäst för oss, och vad som är bäst för hans utveckling, säger Milojevic. 

ANNONS

Han fortsätter: 

- Det är samma som vi tänker med två-tre spelare. Mubaarak, Patriot (Sejdiu), David, Samuel Adrian, Gall - hur mycket speltid kan vi låta dem få? Det är vi i en process med och får se sedan när vi går in i Europaspelet och allsvenskan, samtidigt som vi börjar jobba i fönstret. 

Efter vårens manfall står bara Anders Christiansen, Oscar Lewicki och Adi Nalic uppsatta på skadelistan, vilket ger Milojevic alternativ inför återstarten i allsvenskan. I dag återvänder dessutom Dennis Hadzikadunic och Sergio Peña från landslagsuppdrag.  

Tidigare denna månad sa Andreas Georgson till Fotbollskanalen att de kan leta efter en ersättare till Nalic i sommar, men för Milojevic är ett nyförvärv inte absolut nödvändigt. Han säger att det ideala är en trupp med 24-25 spelare, plus tre målvakter.  

ANNONS

- I dag (läs i går) hade vi 20 spelare plus Romain Gall och Mamadou Diagné. Addera de fem (som saknades) så är dem 27. Vi har en trupp så vi kan inte säga att vi behöver på den eller den positionen. Om alla är redo i alla matcher - då behöver vi ingen. Men vi har också kollat på statistisk från de senaste två åren över vem som kan bli skadad och vilka som vi måste spara lite mer, till de viktigaste matcherna. Det påverkar också vårt fönster, och om någon blir såld måste vi få en ny man in, säger Milojevic.  

Patriot Sejdiu gjorde ledningsmålet i går och har startdebuterat i allsvenskan under våren. Den 22-årige högeryttern vill helst inte lånas ut i sommar.  

- Jag vill självklart spela. Speltid är det viktigaste för mig, men det är mycket konkurrens också. Jag är redo för att försöka ta en plats i laget och visa för tränaren att jag vill spela. Sedan är det i slutändan han som tar ut laget, säger Sejdiu.  

ANNONS

- Jag vill helst stanna, men om man ser att det inte finns någon möjlighet att spela får man kolla på alternativ. Men först och främst vill jag vara kvar i Malmö. 

Publicerad 2022-06-21 kl 11:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto