Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bekräftat: Noah Persson klar för Young Boys

Allsvenskan

Hammaby har velat värva Mjällbys Noah Persson, men Bajen går bet på ytterbacken.
Blekingeklubben meddelar att succéspelaren säljs till schweiziska Young Boys.
- Det här är en bra affär, säger Jacob Lennartsson, klubbchef i Mjällby, till klubbens hemsida.

2:08
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Noah Persson i spelaren ovan.

Att Hammaby har velat ha värva Mjällbys succévänsterback Noah Persson, som var med på landslagets januariturné, har varit en illa dold hemlighet. 

För ett par veckor sedan bekräftade Blekingeklubbens sportchef Hasse Larsson att Bajen lagt bud på spelaren och 08-föreningen ska därefter ha kommit med ytterligare förslag.

Men det blir ingen flytt till Hammarby för 19-åringen.

Mjällby meddelar på sin hemsida att man sålt vänsterbacken till schweiziska Young Boys. Persson kommer dock fortsätta att representera Mjällby ett par månader till eftersom han lånas tillbaka till de gulsvarta fram till maj. Därefter kommer Persson att ansluta till sin nya klubb. 

ANNONS

- En övergång som denna är alltid komplex och består av många olika delar men när vi nu avslutar den är det vår största övertygelse att detta är en bra affär och överenskommelse för både Noah Persson och Mjällby AIF. Det är ofantligt många människor som är delaktiga i att Noah Persson, med all rätt, får chansen att spela fotboll utomlands. En dag som denna skall tränare i hans moderförening Asarums IF, akademitränare i Mjällby AIF, tränare i seniorlaget i Mjällby AIF och tidigare lagkamrater sträcka på sig och vara glada och stolta över sitt arbete, säger Jacob Lennartsson, klubbchef, i ett uttalande på Mjällbys hemsida.

Noah Persson fick sitt stora genombrott i fjol då han svarade för ett mål samt två assist på 29 matcher för Mjällby i allsvenskan.

Hans kontrakt med Young Boys sträcker sig till sommaren 2027.

ANNONS

Young Boys leder den inhemska ligan och kommer senare i vår att spela Europa League-slutspel. 

Publicerad 2023-02-07 kl 17:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto