Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Mjällby bekräftar Bajen-bud på Noah Persson

Sillybloggen

På onsdagen uppgav Expressen att Hammarby har lagt ett bud på Mjällbys succéback Noah Persson, 19. Enligt uppgifterna förhandlar parterna om en övergång och Stockholmsklubben jobbar “stenhårt” på att värva ytterbacken, som slog igenom som wingback i fjol.

För Fotbollskanalen bekräftar sportchefen Hasse Larsson uppgifterna.

– Ja, vi har ett bud från Hammarby, säger Larsson.

Har ni svarat på det?
– Nej, det har vi inte ännu. Vi har förfrågningar från flera andra klubbar också. Vi ska också prata med Noah när han kommer hem från landslagssamlingen.

Enligt Expressen pågår förhandlingar mellan er och Hammarby, hur ligger det till där?
– Det är inga förhandlingar. Vi har fått ett bud. Vi avvaktar och ser vad som händer.

Budet, är det någonstans i närheten av vad ni kräver?
– Nej, det är det inte. Vi har redan blivit av med sju startsspelare och egentligen vill vi behålla Noah i ett år till. Vi har ett långt avtal med honom och det ska till något riktigt bra för att vi ska släppa honom. Där är vi inte. Sedan får se vi vad som händer med de utländska klubbarna som visat intresse. Vi har ingen brådska och sedan får vi se vad Noah vill. Vi måste prata med honom.

Annons

Kan du säga vilka klubbar det är?
– Det vill jag inte göra, men det är bland annat en italiensk, två belgiska och nederländsk.

Enligt lokaltidningen BLT har även MFF hört sig för kring spelare.

– Ja, men det är ett bra tag sedan och sedan har vi inte hört något mer, svarar Larsson på frågan om MFF visar intresse.

Samtidigt medger ordföranden Magnus Emeus att Persson ska säljas dyrt, om han nu ska säljas.

På en fråga från BLT om 19-åringens värde går att likställa med Taha Alis, som såldes från Helsingborgs IF till Malmö FF för en rapporterad summa på åtta miljoner kronor, svarar Mjällbybasen-följande:

– Nja. Vi vill nog ha mer än så. Efter den här matchen med landslaget så lär fler få upp ögonen för honom. Han gjorde en mycket bra match, säger Emeus till lokaltidningen.

Om Mjällby kräver tvåsiffrigt?

Annons

– Det ska vi nog ha utan att du tar mig på orden, säger ordföranden till BLT.

Sportchef Hasse Larsson tycker att det är en rimlig värdering som ordföranden har gjort.

– Det tycker jag. Det där vet man aldrig, men han är vänsterfotad och 19 år. Han är den spelaren i allsvenskan som löper mest och snabbast. De spelarna är alltid intressanta för många klubbar. Så är det. Jämfört med många andra som har gått för betydligt större pengar från Sverige så tycker jag absolut att Noah är värd lika mycket som dem.

Persson befinner sig just nu på svenska herrlandslagets januariturné. I dagarna berättade 19-åringen för Fotbollskanalen att han är öppen för en flytt till en allsvensk storklubb.

– Jag stänger så klart inga dörrar för det. Det hade kunnat vara aktuellt. Men det är mycket som ska falla på plats och det ska kännas bra. Ett bra steg hade väl varit till antingen en bättre liga eller till en större klubb som fajtas om titlar, sa han då.

Annons

Finns det intresse för dig?
– Ja, det har kommit in några intressen vet jag.

Totalt har Noah Persson noterats för ett mål samt två assist på 40 matcher i Mjällby-tröjan.

Publicerad 2023-01-12 11:13

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto