Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Bengtsson och Strandberg startaktuella mot Bajen – Rosenberg frågetecken

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Markus Rosenberg, Behrang Safari, och Magnus Wolff Eikrem testas imorgon inför söndagens match mot Hammarby.
Skadesituationen och lagets svaga form gör dock att Rasmus Bengtsson och kanske Carlos Strandberg kliver in i startelvan. 

På fredagens Malmö FF-träning saknades Markus Rosenberg, som istället hade träning inomhus. Enligt huvudtränaren Magnus Pehrsson är tanken att lagkaptenen ska träna under lördagen, dagen innan matchen mot Hammarby.

- Det är klart vi hellre hade haft honom ute och han också, men jag tror han tränar imorgon. Det är den infon jag har och då ska han kunna spela, men det är klart jag hellre hade haft honom här ute, säger Pehrsson.

Mittfältaren Magnus Wolff Eikrem var inte med på lagträningen och lär inte vara tillbaka mot Hammarby. Behrang Safari gick träningen under de sista minuterna, men fysioterapeuten Alexander Nilsson gav positiva besked kring vänsterbackens medverkan. Det handlade om en liten känning i ländryggen.

- Jag skulle bli förvånad om det är något allvarligt, säger Nilsson.

- Vi räknar med att han kör för fullt imorgon.

Samtidigt tränade också Malmö FF på potentiella startelvor till matchen mot Hammarby. Pehrsson använde sig av tre olika, där den sista endast innehöll nio utespelare.

Dahlin – Tinnerholm, Nielsen, Bengtsson, Safari – Rakip, Lewicki, Christiansen, Berget – Strandberg, Sarfo

Dahlin - Tinnerholm, Bengtsson, Nielsen, Safari – Sarfo, Lewicki, Christiansen, Berget – Strandberg, Jeremejeff

Dahlin – Tinnerholm, Nielsen, Bengtsson, Safari(/Vindheim) – Rakip, Lewicki, Christiansen, Sarfo – Strandberg

Tre platser verkar öppna till matchen mot Hammarby: högermittfältet och de två anfallsplatserna. Till höger står det mellan Kingsley Sarfo och Erdal Rakip. I anfallet är fyra spelare aktuella: Alexander Jeremejeff, Rosenberg, Sarfo, och Carlos Strandberg. Strandberg användes i samtliga tre startelvor i dagens träning och kan göra sin första allsvenska start i MFF.

Det som verkar vara mest sannolikt är att MFF byter mittbackspar. Rasmus Bengtsson, som endast haft en start och tre inhopp efter sin åtta månader långa skadefrånvaro, går då in istället för Franz Brorsson.

- Det är klart det var med hänsyn till matchen, att vi ville se det, säger Pehrsson.

- Det var mycket funderingar redan inför förra startelvan hur vi skulle göra för Bengtsson har sett väldigt bra ut på träningar.

Pehrsson och Bengtsson själv säger att spelaren nu ska vara tillgänglig att spela 90 minuter. Sedan ungefär en månad tillbaka har han inte märkt av något med den gamla skadan.

- Det känns jättebra. Jag har inga problem alls. Jag känner mig stark både i kropp och huvud, säger Bengtsson.

- Spelmässigt har det känts bra hela tiden. Det är att man ska bli säker på sin fysiska status, men det är också svårt om man inte spelar.  


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-15 kl 13:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons