Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Berg Johnsen har hittat sin roll i MFF: "Jag kom mer rätt mot Hammarby"

Allsvenskan

MALMÖ. Lasse Berg Johnsen hoppas att insatsen mot Hammarby innebär lyftet i Malmö FF.
Detta efter att ha spelat bredvid landsmannen Oliver Berg på mittfältet.
- Kanske är det den norska "viben" som gör att man har en bra kemi även om man inte spelat så många matcher tidigare, säger Berg Johnsen. 

Foto: TOBIAS STERNER/LUDVIG THUNMAN/BILDBYRÅN.

Den 24-årige mittfältaren var en prestigevärvning för MFF, som betalade cirka 15 miljoner kronor för den tidigare Randers-spelaren. Lasse Berg Johnsen anlände småskadad till Malmö men tog sedan en ordinarie plats som defensivt ankare på mittfältet.  

Norrmannen har hunnit med sju matcher i den himmelsblå tröjan och han medger att det tagit tid att komma in i spelet och hitta relationer med lagkamraterna på planen. MFF har mestadels spelat med tre centrala mittfältare, där norrmannen menar att han kunde hamna för långt från spelets centrum ibland.  

Men i 3-1-vinsten över Hammarby senast bildade han ett centralt mittfält med Oliver Berg och visade både upp ett starkt duellspel och en fin passningsfot.  

Annons

- Efter att jag fått lite matcher tycker jag personligen att jag börjar hitta lite mer vägen vi ska spela i laget och i matcherna. Det tycker jag var jättebra senast mot Hammarby, att jag kom lite mer rätt i förhållande till vad jag vill bidra med, men också vad laget behöver. Den blandningen tror jag kommer bli bättre och bättre, för nu har det gått ett tag och vi lär känna varandra bättre, säger Lasse Berg Johnsen till Fotbollskanalen.  

Men har du fått den rollen som du förväntade att du skulle få?  
- Jag tycker att jag hade den rollen mot Hammarby, där man kort sagt stannar mycket centralt för att vara involverad där det händer. Speciellt i "rest-defence"-rollen (avvaktande på defensivt mittfält, reds. anm.) där vi attackerar mycket. 

Det såg ut som att du och Berg spelat ihop längre än ni gjort.  

Annons
- Kanske är det den norska "viben" som gör att man har en bra kemi även om man inte spelat så många matcher tidigare. Nej, jag gillar också att spela med Oliver. 

Berg Johsen tar MFF:s 3-0-mål på Tele2 Arena som ett exempel på hur han ska agera, och tänker på en vunnen nickduell högt uppe på offensiv planhalva som gav Sebastian Nanasi chansen att frispela Otto Rosengren.  

Stavanger-killens uppgift är att skydda backlinjen samtidigt som han ska bidra med sin passningsskicklighet. Chefstränaren Henrik Rydström ger en insyn i mittfältarens utveckling. 

- Min akilleshäl som tränare är att jag gärna vill ge mycket info. Det var väl Anders (Christiansen) som pratade om att det är ett väldigt svårt sätt att spela. Samtidigt, när du väl kan det så är det rätt simpelt. För att komma dit behöver du ha möten och krångliga övningar. Det är klart att en spelare som kommer från en annan miljö, spelat en annan typ av fotboll - som till exempel Randers generellt gör - (får) "overload" i skallen. Och då kanske du inte ens gör de grejerna du kan ryggradsmässigt för att du tänker för mycket, säger Rydström. 

Annons

Han fortsätter:  

- Det var det som hände med Lasse Berg, så vi försökte egentligen bara i de två senaste veckorna att ta ner lite på individuella möten när det gäller honom. Men för varje vecka och träning han gör så förstår han lite mer, det gör också sitt till. Så kombinationen av att vi dragit ner lite och att han varit här längre. 

Berg Johnsen har kontrakt med Malmö FF över 2027 och har även representerat norska Viking Stavanger, Raufoss och Tromsdalen. 

Publicerad 2023-09-23 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto