Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Berg kritisk till IFK Göteborg: ”Det är många kockar som ska laga den soppan"

Sverige (herr)

SOLNA. Till sommaren har Marcus Berg ett utgående kontrakt.
Men han verkar inte så sugen på att återvända till IFK Göteborg.
- Just nu ser det inte jättebra ut, säger han.

Foto: Bildbyrån

Marcus Berg slog igenom i IFK Göteborg och gjorde 14 mål på 17 matcher 2007 innan han såldes till Groningen. Nu följer han utvecklingen i Blåvitt med viss oro.

- Det skrivs väldigt mycket och det är väl inte jättepositivt. Tyvärr. De har det rätt tufft. Det känns som att det framför allt behövs en ny sportchef som kan komma in och styra upp det. Det känns som om det är många kockar som ska laga den soppan, säger han.

- Så det känns som att man behöver få in någon som styr upp det. Det känns som att det är viktigt, att det som är runt laget är 100 procent. Då blir det en trygghet för spelarna att prestera. Som spelare kan man inte gömma sig bakom det, det gäller att prestera på plan, men förhoppningsvis kan de göra det bättre än förra året.

ANNONS

Tror du att de klarar sig kvar?
- Det hoppas jag verkligen. Jag vet inte hur alla trupper ser ut. Det känns som att ungefär alla lag har chansen att komma topp fyra. Man har en ganska orutinerad trupp men har ändå fått in ett par rutinerade spelare nu, som Sebastian Eriksson och någon till. Robin Söder på topp. Det behövs några rutinerade som kan hålla ihop det för att inte lägga för mycket press på de unga spelarna. När vi unga kom upp för 12-13 år sedan hade vi några äldre spelare som stod framför oss och tog smällen. Vi kunde tänka på det vi gjorde på planen i stället.

- Fotbollsmässigt har det varit bra hype kring allsvenskan ett par år. Men vi trivs väldigt bra utomlands. Det är också en avvägning, ska man flytta hem eller stanna utomlands så länge man har chansen. Det är en avvägning man får göra tillsammans med familjen.

ANNONS

Hade IFK Göteborg i bättre skick lockat dig mer?
- Nej, Blåvitt är Blåvitt för mig oavsett. Just nu ser det inte jättebra ut, men ska man hem är det bara Blåvitt som gäller. Då spelar det ingen roll vilken nivå det är på. 

Men nu finns det ju ingen sportchef som kan ringa dig.
- Haha, nej, det behövs bättre organisation. De försöker så klart lösa det, men det måste komma någon på plats. 

Publicerad 2019-03-21 kl 15:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto