POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
48v

Berg kritisk till IFK Göteborg: ”Det är många kockar som ska laga den soppan"

Foto: Bildbyrån

SOLNA. Till sommaren har Marcus Berg ett utgående kontrakt.
Men han verkar inte så sugen på att återvända till IFK Göteborg.
- Just nu ser det inte jättebra ut, säger han.

Marcus Berg slog igenom i IFK Göteborg och gjorde 14 mål på 17 matcher 2007 innan han såldes till Groningen. Nu följer han utvecklingen i Blåvitt med viss oro.

- Det skrivs väldigt mycket och det är väl inte jättepositivt. Tyvärr. De har det rätt tufft. Det känns som att det framför allt behövs en ny sportchef som kan komma in och styra upp det. Det känns som om det är många kockar som ska laga den soppan, säger han.

- Så det känns som att man behöver få in någon som styr upp det. Det känns som att det är viktigt, att det som är runt laget är 100 procent. Då blir det en trygghet för spelarna att prestera. Som spelare kan man inte gömma sig bakom det, det gäller att prestera på plan, men förhoppningsvis kan de göra det bättre än förra året.

Tror du att de klarar sig kvar?
- Det hoppas jag verkligen. Jag vet inte hur alla trupper ser ut. Det känns som att ungefär alla lag har chansen att komma topp fyra. Man har en ganska orutinerad trupp men har ändå fått in ett par rutinerade spelare nu, som Sebastian Eriksson och någon till. Robin Söder på topp. Det behövs några rutinerade som kan hålla ihop det för att inte lägga för mycket press på de unga spelarna. När vi unga kom upp för 12-13 år sedan hade vi några äldre spelare som stod framför oss och tog smällen. Vi kunde tänka på det vi gjorde på planen i stället.

- Fotbollsmässigt har det varit bra hype kring allsvenskan ett par år. Men vi trivs väldigt bra utomlands. Det är också en avvägning, ska man flytta hem eller stanna utomlands så länge man har chansen. Det är en avvägning man får göra tillsammans med familjen.

Hade IFK Göteborg i bättre skick lockat dig mer?
- Nej, Blåvitt är Blåvitt för mig oavsett. Just nu ser det inte jättebra ut, men ska man hem är det bara Blåvitt som gäller. Då spelar det ingen roll vilken nivå det är på. 

Men nu finns det ju ingen sportchef som kan ringa dig.
- Haha, nej, det behövs bättre organisation. De försöker så klart lösa det, men det måste komma någon på plats. 

Publicerad 2019-03-21 kl 15:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå