Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Berget tänkt som anfallare i MFF: "Har inte värvat honom som en högerback"

Allsvenskan

MALMÖ. Jo Inge Berget är klar för Malmö.
Han är värvad som anfallare, och inget annat.
- Det betyder inte att vi inte kan vara flexibla, säger tränaren Uwe Rösler till Fotbollskanalen.

Foto: TT.

Senaste gången Jo Inge Berget var i Malmö FF så blev det ibland diskussioner om hans position. Han var tydlig med att han helst såg sig som anfallare, men under Magnus Pehrsson fick han till slut spela vänster vingback. Uwe Rösler säger nu att Berget anländer till MFF som anfallare, där andra positioner i så fall lär vara mer temporära. 

- Som tränare försöker man alltid få sina bästa spelare på planen, och hitta det bästa sättet att få de bästa spelarna på planen. Klubben har investerat i väldigt talangfulla mittfältare. Klubben har nu också en väldigt stark anfallsuppsättning, där spelare också kan vara flexibla och spela på kanterna, men vi har inte värvat Jo Inge som en vingback eller ytterback. Vi har värvat honom för en central position i en anfallsposition. Det betyder inte att vi inte kan vara flexibla, som Arnor Traustason har visat och spelat olika positioner. 

ANNONS

- Men vi har inte värvat honom som en högerback, en vänsterback, en höger vingback...

Skulle det gå att ha Sören Rieks på ena kanten och Jo Inge Berget på den andra (som vingbackar), eller är det för offensivt?
- Jag tror att det är möjligt. Vi funderade på det förra säsongen, till exempel Arnor och Sören i vissa situationer beroende på resultatet. Jagar vi matchen? Tror vi att vi är så dominanta att vi kan göra det? Men vi har också väldigt bra spelare på högersidan.

- Först och främst är det viktigt att vi poängterar att han kommer som en spelare till de centrala positionerna, i anfallspositionerna. 

Det är faktiskt inte första gången som ett Röslerlag försökt ta in Berget. När han var tränare i Wigan så pratade han med Cardiffs dåvarande tränare Ole Gunnar Solskjaer om att låna Berget i ett halvår, men det gick då inte igenom. 

ANNONS

- Jag känner spelaren från min tid i Norge. Jag känner till spelaren ganska bra. Sättet vi spelar på, sättet som jag gillar att spela på, där kan han bidra mycket.

- Han lever, andas, och spelar fotboll på sättet som våra supportrar gillar att ha det. 

- Han har potentialen att vara en ledare. Han leder genom exempel. På sättet han spelar, på sättet han tränar, på sättet han ger varje droppe för klubben. Det var en anledning till att vi ville ha tillbaka honom. Vi behöver det exemplet på planen, någon som offrar sig för laget för att vinna matcher och vinna titlar. 

Truppen är dock oerhört bred efter värvningarna av Berget och Erdal Rakip. Det är 25 utespelare, varav två lärlingsspelare, och laget är ute ur både Europa League och svenska cupen. Rösler säger också att det är en konkurrenssituation som är ovanlig med svenska mått mätt. 

ANNONS

- Men tittar man på truppen. Vilka kontrakt som går ut, vilka spelare som vi ser kanske kan lämna, vilka spelare vi ser kanske kan köpas från oss... Det finns en tanke bakom det. 

- På vissa positioner har vi för många spelare. Jag är inte ärlig om jag inte säger det. 

- Och i vissa positioner har vi kanske en eller två spelare färre. Jag tror med värvningarna, som med Erdal och Jo Inge, så måste vi se truppen för det här året, men också se vad som händer i januari 2020 och januari 2021. När sådana här spelare blir tillgängliga, och de spelarna accepterar förutsättningarna för att ansluta till familjen igen, så jobbar vi självklart väldigt hårt för att få tillbaka dem. Det betyder att det kanske kortsiktigt blir svårt, men som klubb måste vi se kortsiktig och på mellanlång sikt. 

ANNONS

Som i tidigare intervjuer säger Rösler att det kan komma att lämna spelare innan transferfönstret stänger. 

- Transferfönstret är fortfarande öppet. Jag har pratat med tre-fyra spelare, jag försöker vara rak med hur jag ser på situationen. Sedan är det upp till spelarna, agenterna, klubben, vad det känner. Jag är tydlig och det är allt jag kan vara.

Publicerad 2019-03-07 kl 14:34

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto