POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Berggren: "Jag har svårt att se Henke göra det här"

På fotbollsplanen bidrar Gefles veteran Hans "Hasse" Berggren med mål och rutin.
Vid sidan av den gärna till välgörenhet.
Som när han i höstas sålde kramar för Röda Korsets räkning.
- Jag har svårt att se Henke Larsson göra det, han är på en annan nivå, säger 36-åringen med ett skratt.

Hasse Berggren har kommit hem. Efter tio år på andra orter runt om i landet återvände han till Gefle inför förra säsongen. Ett skadefyllt år i Häcken - innan dess i Hammarby, norska Haugesund och Elfsborg - gjorde dock Berggren osäker på hur mycket han skulle kunna bidra till klubben.

Resultatet blev elva mål i fjol och hittills tre mål på sex matcher i år.
- Det är bland de bästa starter jag har haft på en säsong så det är bara att hoppas att det håller i sig. Fotbollslivet leker just nu, säger Berggren.

I säsongsupptakten har Gefle bland annat tagit en bortaseger mot Hammarby och spelat oavgjort mot svenska mästaren Kalmar hemma på Strömvallen. Och nu senast oavgjort mot Malmö.

Berggren trivs. Med spelet och med att vara hemma igen.
- Det är otroligt inspirerande att få spela på hemmaplan, jag har varit borta tio år och att sedan få komma hem och spela allsvenskan i Gefle - det är liksom en dröm sen man var liten.

TT: Hur kommer det sig att du inte återvände tidigare? - Det var på gång ett par gånger. Första gången var inför 2005, då stod jag under kontrakt med Elfsborg och klubben (Gefle) kunde inte få fram ett jobb åt min fru och sådana där saker. Sedan efter 2005, då skulle jag flytta hem men då gick det så bra. Att som 33-åring få ett så bra erbjudande...det var pengarna som avgjorde helt enkelt.

TT: Du fyllde 36 år i år. Vad är de som motiverar dig att fortsätta? - Jag tycker att det är otroligt roligt att spela, det är det här jag har velat gjort hela mitt liv och jag vill göra det så länge som möjligt. Sedan kan jag inte påstå att det är så himla roligt att gå till träningarna jämt, men just matcherna är ljusglimten.

- Jag har tre barn och det är ett bra jobb att kombinera med familjen också. Ofta tränar man tidigt på morgonen och då kan jag åka och hämta barnen tidigt. Det är lyxtillvaro att ha det på det här sättet, man blir inte rik men klarar sig jättebra.

TT: Hur länge tror du att du fortsätter? - Jag vet inte, jag skriver bara ettårskontrakt. Det går inte att sia i framtiden, men skaderisken blir ju högre. Men klarar man sig bara från sånt och får tid att återhämta sig... det här året lär jag väl spela i alla fall.

TT: Är det någonting du vill uppnå innan du slutar? - Jag skulle gärna vilja vinna SM-guld men så kommer det inte att bli.

TT: Vad finns i framtiden efter fotbollen? - Jag skulle ju vilja fortsätta jobba inom fotbollen. Jag kan bidra med mycket, jag har stor erfarenhet och har varit ute i många klubbar och känner mycket folk i Fotbollssverige.

TT: På tal om att bidra. Sälja kramar på Ica...? - Det var i höstas, en gammal lärare från Norrsundet där jag kommer i från ringde och frågade om jag kunde ställa upp. Jag tyckte att det var en självklarhet och pengarna gick till Röda Korset, så det var inga konstigheter. Funkar det tidsmässigt ställer jag gärna upp om jag kan bidra till välgörenhet.

TT

Publicerad 2009-05-01 kl 11:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå