POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Bergqvist inte med på Malmös träning efter låneryktet

Foto: Bildbyrån

Teddy Bergqvist ryktas vara på väg till Jönköpings Södra.
På tisdagen saknades han på Malmö FF:s träning.
- Ta det med Daniel (Andersson, sportchef), säger Magnus Pehrsson.

Malmö FF:s trupp kan tunnas ut. Teddy Bergqvist var frånvarande från dagens träning, dagen efter att Jnytt uppgett att anfallaren är på väg att bli utlånad till Jönköpings Södra.

Teddy Bergqvist har endast spelat 75 minuter den här försäsongen, och i söndags var han med U19-laget istället för med A-laget.

Uppgifter till Jnytt menade att Bergqvist kan lånas ut till Jönköpings Södra och därmed ta samma lösning som Pawel Cibicki gjorde förra året. Anfallaren själv var frånvarande från dagens träning och tränaren Magnus Pehrsson ville heller inte uttala sig.

- Ta det med Daniel (Andersson).

- Jag har inte hört något sånt.

Om Bergqvist blir utlånad så har Malmö FF endast 21 spelare i A-truppen, varav Rasmus Bengtsson har en lång väg kvar innan speltid är aktuellt. Under försäsongen har Mathias Nilsson (målvakt), Hugo Andersson, Anton Kralj, Samuel Afrian, Felix Konstandeliasz, och Pavle Vagic blivit uppflyttade för att ibland träna med A-laget.

Om Bergqvist lämnar har Malmö FF endast tre offensiva spelare som reserver: Mattias Svanberg, Tobias Sana, och Alexander Jeremejeff. Det är också förutsatt att Magnus Wolff Eikrem används på en kant och inte centralt.

Pehrsson kan dock använda Yoshimar Yotún och Andreas Vindheim som yttrar. Framför allt Vindheim kan få speltid där i allsvenskan, men då som en mer defensiv lösning. 

- Han har ju gjort alla träningspass som högerback, kanske något enstaka som ytter, men när han har hoppat in har det varit en (match) som ytterback. Annars som yttermittfältare.

- Det klarar han, framför allt om vi vill få en mer defensiv balans och mer en omställningsspelare, vilket vi valde senast (mot Rosenborg BK). Vi behövde det när Eikrem gick ut och Mattias (Svanberg) blev central. Vi visste att Mattias skulle gärna ge sig iväg offensivt. Då tyckte vi det var viktigt att få någon som kunde jobba hårt bredvid honom.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-03-07 kl 13:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå