Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bergqvist lämnar Kalmar - klar för spel i Ukraina: "2021 är en fantastisk prestation"

Allsvenskan

Douglas Bergqvist lämnar Kalmar FF.
Han är klar för ukrainska Tjornomorets FC.
- Min tid har tagit slut i Kalmar FF men jag åker därifrån med fina minnen och vänner för livet, säger han på KFF:s hemsida.

Foto: Bildbyrån

Efter två säsonger i Kalmar FF tar Douglas Bergqvist nästa steg i karriären. Hans kontrakt har löpt ut och kommer inte förlängas, utan nu väntar spel i Ukraina för mittbacken. Han är klar för FC Tjornomorets Odessa.På deras Instagram presenteras han med lagets matchtröja ditmålad över en Kalmar FF-tröja. 

"Fyra konsonanter i rad i hans efternamn är ett framgångsrecept för vilken fotbollskommentator som helst", skriver hans nya klubb skämtsamt till bilden. 

På Kalmars hemsida tackar Bergqvist för sig och blickar tillbaka på sin tid i klubben.

- När jag kom till Kalmar FF sommaren 2020 kom jag till en förening som kämpade för att undvika nedflyttning. Vi lyckades till slut klara det allsvenska kontraktet. Att sedan sluta 6:a i ligan 2021 är en fantastisk prestation. Sättet vi spelade fotboll på och nådde den positionen är också verkligen speciellt. För att ta sig igenom dessa två helt olika säsonger krävs ett stort ansvar och ansträngning från hela organisationen. Jag vill tacka alla som jobbar för Kalmar FF och supportrarna runt föreningen för att jag fick vara med på denna resa, säger han.

ANNONS

Bergqvist har spenderat stora delar av sin fotbollskarriär i England, men har även spelat i Polen och Norge. I Sverige har han också representerat Östersund.

Publicerad 2022-01-11 kl 13:24

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto