Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Berisha nekas spel i ÖFK - föll på septemberregeln

Eredivisie

Det blir inget allsvenskt spel för den unga talangen Valmir Berisha. Östersunds FK skickade in en sen dispensansökan men det föll på den så kallade septemberregeln.
- Han får dispens men inte för att spela A-lagsfotboll, säger tävlingskommitténs Gerhard Sager till FotbollDirekt.  

Foto: SCANPIX

Valmir Berisha spelade fram till april i holländska klubben Cambuur och har sedan dess varit klubblös. Allsvenska nykomlingen Östersunds FK ville värva den 20-åriga anfallaren och skickade därför i augusti in en sen dispensansökan till förbundets tävlingskommitté.

Men ansökan godkändes aldrig. Det på grund av den första septemberregeln. Regeln innebär att övergångshandlingen måste kommit in till förbundet innan den första september.

– Han får dispens men inte för att spela A-lagsfotboll. Första septemberregeln innebär att övergångshandlingarna måste in innan den första september och det gjorde de inte i det här fallet, säger Sager.  

Annons

För att en sådan ansökan ska godkännas måste det finnas särskilda skäl.

– Det är två kriterier. Det första är att det inte finns något annat lag i föreningen att spela för. Vilket det inte fanns i Östersunds fall, deras U21-lag finns inte kvar. Men också att flytten inte enbart har att göra med fotboll, att man söker sig till klubben av fler skäl. Exempelvis ett civilt jobb som finns på orten. Det uppfylldes inte här, och det är ju i stort sett aldrig aktuellt på allsvensk nivå utan det gäller främst lägre divisioner, ja, amatörfotboll.

Publicerad 2016-09-15 kl 17:19

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto