Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Berisha nekas spel i ÖFK - föll på septemberregeln

Foto: SCANPIX

Det blir inget allsvenskt spel för den unga talangen Valmir Berisha. Östersunds FK skickade in en sen dispensansökan men det föll på den så kallade septemberregeln.
- Han får dispens men inte för att spela A-lagsfotboll, säger tävlingskommitténs Gerhard Sager till FotbollDirekt.  

Valmir Berisha spelade fram till april i holländska klubben Cambuur och har sedan dess varit klubblös. Allsvenska nykomlingen Östersunds FK ville värva den 20-åriga anfallaren och skickade därför i augusti in en sen dispensansökan till förbundets tävlingskommitté.

Men ansökan godkändes aldrig. Det på grund av den första septemberregeln. Regeln innebär att övergångshandlingen måste kommit in till förbundet innan den första september.

– Han får dispens men inte för att spela A-lagsfotboll. Första septemberregeln innebär att övergångshandlingarna måste in innan den första september och det gjorde de inte i det här fallet, säger Sager.  

För att en sådan ansökan ska godkännas måste det finnas särskilda skäl.

– Det är två kriterier. Det första är att det inte finns något annat lag i föreningen att spela för. Vilket det inte fanns i Östersunds fall, deras U21-lag finns inte kvar. Men också att flytten inte enbart har att göra med fotboll, att man söker sig till klubben av fler skäl. Exempelvis ett civilt jobb som finns på orten. Det uppfylldes inte här, och det är ju i stort sett aldrig aktuellt på allsvensk nivå utan det gäller främst lägre divisioner, ja, amatörfotboll.

Publicerad 2016-09-15 kl 17:19

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER