POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Besked kring ”Granens” skada inför EM-kvalet: ”Ser ut att gå bra"

Foto: Bildbyrån

Andreas Granqvist klev av skadad mot Häcken.
Nu kommer besked från HIF gällande landslagskaptenens status.
- Bedömningen är att han åtminstone inte kommer kunna spela den första allsvenska matchen, säger klubbläkaren Harald Roos till Fotbollskanalen.

I den senaste allsvenska matchen klev Andreas Granqvist av med en knäskada. HIF:s och landslagets kapten var själv orolig efter matchen.

- När jag satt på bänken kom tankarna. "Är det worst case" så är karriären över, men vi hoppas att det inte är så. Och det känns inte så i dagsläget, sa Granqvist till Helsingborgs Dagblad.

På måndagen gjordes en magnetkameraundersökning - och nu berättar klubbläkaren Harald Roos att undersökningen visade på en ovanlig fotbollsskada.

- Han har fått en översträckning i sitt knä och man kan se det på magnetkameran. Och där är faktiskt också en påverkan på skelettet, men man kan inte kalla det för en fraktur. Den är absolut inte av den karaktären att man ska operera och allt annat i knäet ser bra ut. Detta är en fråga om smärta - det måste få lugna ner sig och sedan är det smärtan som avgör, säger han till Fotbollskanalen.

- Bedömningen är att han åtminstone inte kommer kunna spela den första allsvenska matchen, den i helgen. Sedan får vi ta det därifrån, om han kan spela sista matchen som vi har hemma mot Elfsborg. Landskamper och sådant som kommer senare känner vi finns en god möjlighet att han ska kunna genomföra.

Landskamperna mot Rumänien och Färöarna spelas den 15 och 18 november.

- Vi tror absolut att det ska gå bra men man får följa det och ibland är inte förloppen helt lika, men med den erfarenhet ser det ut som att det ska gå bra.

Går det att säga en generell frånvarotid ring liknande skador?
- Det är absolut inte en helt vanlig skada. Men jag skulle tippa på en vecka, tio dagar - sedan tror jag att han kan vara igång för fullt. Det är väl därför vi gör den bedömningen som vi gör. Det innebär att han kan komma igång någon gång nästa vecka igen. 

Publicerad 2019-10-22 kl 16:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå