Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10v

Beskeden om AIK:s frågetecken inför guldavgörandet - "Seb" tror på spel

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från AIK:s möte med Sundsvall i spelaren ovan.

SOLNA. En rad AIK-spelare är frågetecken inför guldavgörandet mot Kalmar.
Men nu ges åtminstone positiva signaler från flera håll.
- Vi satsar på spel, säger Sebastian Larsson till Fotbollskanalen.
- Jag är 100 procent redo, kommenterar Panajotis Dimitriadis.

Det är ett AIK som har drabbats av flera avbräck inför den avslutande omgången som tar sig an Kalmar FF på söndag. Mittfältarna Kristoffer Olsson och Enoch Kofi Adu är avstängda. Dessutom klev två andra mittfältare, Sebastian Larsson och Panajotis Dimitriadis, av mot Sundsvall senast. Vidare tvingades målvakten Oscar Linnér stå över Sundsvall-matchen på grund av ljumskproblem.

Tränaren Rikard Norling kunde under fredagens pressträff inför matchen mot KFF inte ge några klara besked om varken Linnér eller de andra spelarna.

- Han (Linnér) är väl en av de spelarna som vi behöver värdera huruvida det är möjligt eller inte, in i det sista. Vi har några stycken som vi behöver jobba med. Sen får vi se exakt hur startelvan ser ut. Det vet jag inte här och nu, säger Norling.

Landslagsspelaren Sebastian Larsson är hur som helst positiv inför mötet. Han menar att han är mentalt inställd på spel.

- Det känns bättre och bättre. Både min målsättning och min förhoppning är att vara med på söndag. Sen får vi se när Rikard tar ut truppen i morgon och laget därefter. Vi får avvakta och se, säger Larsson.

- Det är klart att min vilja att spela är enormt stor. Sen om det är som i söndags när jag kände att jag inte kunde ge allt, då kan jag inte vara egoistisk och vara på planen. Det handlar om att göra det bästa för laget. Men jag gör vad som helst för att spela.

Även mittfältskollegan Panajotis Dimitriadis känner sig fräschare.

- Det är bra. Jag har tränat på bra sedan dess (matchen mot Sundsvall), säger Dimitriadis.

Är du redo att spela?
- Ja, om jag får chansen är jag redo. Jag är 100 procent redo.

Oscar Linnér är mer tveksam i sitt svar kring eventuellt spel.

- Jag tränar på i den takt jag får och tar det framåt varje dag. Vi tar det en dag i taget. Min förhoppning är att kunna spela, men sen om jag gör det eller inte... det är ett beslut som förmodligen kommer tas i morgon eller på matchdag. Det är för tidigt att säga något nu, säger Linnér.

Tarik Elyounoussi lindades efter matchen mot Sundsvall senast men var redan då inne på att han trodde att han skulle vara tillgänglig för spel mot Kalmar och under fredagens pressträff uttalade han inget som gick emot det.

Publicerad 2018-11-09 kl 15:09
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons