Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Beskedet: Concha bryter med Bajen - avslutar karriären

Allsvenskan

David Concha, 26, bryter sitt kontrakt med Hammarby.
Spanjoren väljer att avsluta sin karriär på eget initiativ.
- I vissa fall får man ta hänsyn till spelarens välmående, säger sportchef Jesper Jansson i ett uttalande.

0:22
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se bilder från Bajens premiärträning i spelaren ovan.

Förra sommaren anslöt David Concha till Hammarby från spanska CD Badajoz. Yttern noterades för 13 matcher, varav en start, i allsvenskan i fjol men hade svårt att ta en ordinarie plats i huvudtränare Marti Cifuentes lagbygge.

Inför årets säsong har spanjoren testats som vänsterback för att eventuellt ersätta Mohanad Jeahze. Men så blir det inte.

På onsdagen kommer i stället det plötsliga beskedet att Concha bryter kontraktet med Hammarby och väljer att avsluta sin professionella karriär på eget initiativ.

- I vissa fall får man ta hänsyn till spelarens välmående. I och med att David på eget bevåg lyft detta så kom vi överens om en bra uppgörelse där han åker tillbaka till Spanien, säger sportchef Jesper Jansson i ett uttalande på Bajens hemsida.

ANNONS

- Det är givetvis en väldigt ovanlig situation som jag aldrig varit med om tidigare, men det är viktigt att påminna om att det även finns en människa bakom spelaren som man måste ta hänsyn till.

26-åringen lämnar därmed Hammarby med omedelbar verkan. Hans tidigare avtal sträckte sig över säsongen 2024.

- Tack för allt stöd denna säsong, jag är glad att vi lyckades hamna på en Europaplats. Önskar er det bästa! säger Concha.

David Concha fostrades i Racing Santander men har även representerat Real Sociedad, Numancia och Barcelona B i karriären. Mellan 2019-2020 testade han lyckan i japanska Gamba Osaka innan han återvände till CD Badajoz, som han tillhörde fram till övergången till Bajen.

Publicerad 2023-01-25 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto