Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Beskedet: Lukic avslutar karriären efter säsongen

Allsvenskan

Vi har hört det förut: Stojan Lukic, 43, lägger av.
Men den här gången är det på riktigt - lovar han.
- Mitt förtroendekapital kanske är förbrukat…, säger Varberg-målvakten skämtsamt till HN.

Foto: Bildbyrån

Stojan Lukic.

Två gånger tidigare har Stojan Lukic lagt vantarna på hyllan. Båda gångerna kunde han inte hålla sig från att återvända till fotbollen.

Men nu meddelar 43-åringen att han - återigen - väljer att avsluta karriären efter säsongen. Den här gången lovar Varbergs Bois-keepern att beslutet gäller "för alltid".

- Det är tredje gången så förtroendekapitalet kanske är förbrukat (skratt) men nu lägger jag faktiskt av, säger Lukic till Hallands Nyheter.

- Det är lite vemodigt. Man har hållit på med detta länge och jag älskar ju att göra det här. De kickar man fått och kamratskapet man upplevt hittar du inte överallt. Jag fyller 44 nu i december och om jag ska vara ärlig så hade jag kunnat spela vidare rent kroppsmässigt. Jag känner mig ändå rätt fräsch men nu har jag andra grejer i mitt huvud som tar mycket tid.

Annons

Vid sidan av fotbollen arbetar Lukic nämligen som mäklare i Halmstad. Och tidigare i år blev han delägare på jobbet, vilket gjort att det civila schemat utanför de kritade linjerna har blivit aningen mer späckat.

- Att bli delägare tar mycket tid det också och man vill ju kunna göra sig själv rättvisa med träningar och hela den biten, säger 43-åringen till samma tidning.

Utöver Varberg har Stojan Lukic även representerat Högaborgs BK, Landskrona Bois, Assyriska FF, Falkenbergs FF, Halmstads BK och Örgryte IS i karriären.

Varberg är jumbo i allsvenskan med sex matcher kvar att spela. 

Publicerad 2023-10-01 kl 23:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto