Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Beskedet: Sirius supporterorganisation bojkottar BP-matchen

Allsvenskan

Den 24 april gästar Sirius BP i allsvenskan.
Nu meddelar Sirius supporterorganisation "Västra Sidan" att man bojkottar matchen.
"Sveriges idrottsföreningar är och kommer alltid att vara sina medlemmar", skriver organisationen i ett uttalande.

Foto: Bildbyrån

I samband med Stockholms Fotbollförbunds motionerade AIK, Djurgården och Hammarby för att distriktet framöver ska rösta neh till VAR, samt att aktivt driva att VAR inte införs i svensk fotboll. 

Det blev dock ett bakslag för de tre klubbarna. Detta eftersom styrelsens förslag vann om att inte ta ställning emot ett VAR-införande i dagsläget. Samtidigt rapporterade Expressen att företrädare från IF Brommapojkarna inte ställde sig bakom storklubbarnas motion. 

Detta har väckt starka reaktioner och sedan tidigare har Halmstad-supportrar bojkottat cupmötet med BP på Grimsta, samtidigt som flera av AIK:s supporterorganisationer valde att bojkotta mötet med BP på Tele2 Arena i den andra allsvenska omgången. Nu följer ytterligare en klubb i samma spår. 

Annons

Under tisdagen gick nämligen "Västa Sidan Supporters" ut på sin hemsida och meddelade att man kommer att bojkotta bortamötet med BP den 24 april. 

"Efter att BPs styrelserepresentant Ola Danhard nedvärderade AIK, Djurgården och Hammarbys medlemsbeslut mot VAR under Stockholms Fotbollförbunds årsmöte i början av mars vill vi markera. Att som Danhard hävda att dessa motioner representerar "några medlemmars" men inte "styrelsen och sportkansliets" vilja är för oss ett oacceptabelt övertramp: Sveriges idrottsföreningar är och kommer alltid att vara sina medlemmar", skriver supporterorganisationen i ett uttalande.

Vidare förklarar "Västa Sidan" att bojkotten är ett steg i att värna om medlemsdemokratin, samtidigt som man uppmanar samtliga Sirius-supportrar att ta rygg på bojkotten.

"Genom att bojkotta matchen mot BP markerar Västra Sidan Supporters att det inte längre är fotbollspampar utan medlemmar som styr svensk fotboll. I en tid där flera ödesfrågor är uppe för diskussion och röster här och var höjs för att medlemmar och årsmöten kanske har för stort inflytande, menar vi detta är en fråga där alla vi som värnar en demokratisk, medlemsstyrd fotboll måste ta gemensam och kraftfull ställning", skriver "Västra Sidan och summerar:

Annons

"Därför kommer vi i solidaritet att stötta den bojkott som supportrar till AIK startat och Halmstads BK sedan hakat på. Västra Sidan Supporters uppmanar därför alla blåsvarta att bojkotta matchen mot BP och på sätt visa att fotbollspamparnas tid är förbi, att föreningsdemokratin lever och frodas".

Publicerad 2024-04-16 kl 16:49

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto