POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Beskedet: Tänkta nyförvärvet stämmer Dalkurd på pengar

Foto: Bildbyrån

Avtalen var undertecknade – men Dalkurd drog sig ur.
Nu stämmer det tänkta nyförvärvet Nicolás Bertocchi Dalkurd på pengar.
”Dalkurd har inte betalat ut varken singning feen eller hans lön i mars månad”, skriver hans juridiska ombud Martin Klette i en kommentar till Fotbollskanalen.

I slutet av februari kunde Fotbollskanalen berätta att den allsvenska nykomlingen Dalkurd var nära att göra klart med argentinaren Nicolás Bertocchi. Men trots att avtalen undertecknats av både Dalkurd och Bertocchi valde klubben att dra sig ur affären.

I en intervju med Fotbollskanalen gick Bertocchi hårt åt klubbens agerande.

- Jag mår inte bra över detta. Jag har en familj, en dotter som jag måste försörja och räkningar som ska betalas. Jag har spelat professionell fotboll sedan jag var 18 år och trodde faktiskt inte att sådant här kunde hända, sa han vid tillfället.

Nu har Bertocchi valt att stämma Dalkurd. Handlingarna lämnades in till Uppsala tingsrätt under fredagen, bekräftar hans juridiska ombud Martin Klette.

Varför har ni valt att skicka in en stämningsansökan?
”För att Dalkurd inte har betalat ut varken signing feen eller hans lön i mars månad och heller inte svarar på varför de inte gör det. Vi var lovade ett svar i tisdags men det har fortfarande inte kommit”, skriver han i ett mejl till Fotbollskanalen.

Dalkurd riskerar nu en ekonomisk smäll. Klette förklarar kraven man ställer på klubben:

”Till en början är det signing feen och mars månads lön men i dess förlängning kan det bli 21 månaders lön ytterligare samt en del tillkommande bonusar och förmåner.”

Enligt Klette tar man ärendet till tingsrätten för att det i det underskriva avtalet saknades en så kallad skiljeklausul (Parternas överenskommelse om vilken instans som prövar en ev tvist).

”Ärendet hamnar i tingsrätten eftersom Dalkurd FF, som har upprättat avtalet, inte har tagit med någon skiljeklausul. Annars brukar det vara vanligare att dessa fall hamnar i SvFFs skiljenämnd p.g.a. sådana klausuler.”

Dalkurds sportchef Adil Kizil, som var den som undertecknade avtalet, har tidigare avböjt att kommentera ärendet. Inte heller klubbens vd Mikael Ahlerup vill berätta hur man ser på det faktum att det lämnats in en stämningsansökan.

- Vi har inte för vana att diskutera några personella frågor i media. Det hanterar vi med motparten. Han (Martin Klette) ska naturligtvis vidta de åtgärder han tycker att han vill vidta. Det har vi inga synpunkter på. I övrigt, av respekt för de inblandade, kommenterar vi inte i media.

Du har inga kommentarer kring själv sakfrågan?
- Inga som helst kommentarer kring det, för det gör jag inte i media.

Publicerad 2018-04-06 kl 14:08
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto