Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Besvärsnämnden: "Ärendet kan komma tillbaka till oss"

Disciplinnämndens beslut om att dra in Oliver Cabreras agentlicens rivs upp. Orsaken: Fel instans kan ha behandlat ärendet.
- Det får FIFA pröva nu, säger Besvärsnämndens Owe Hultin till fotbollskanalen.se.

I november blev Oliver Cabrera av med sin licens som spelaragent, efter en utredning i svenska fotbollförbundets Disciplinnämnd. Men han överklagade – bland annat med motiveringen att frågan borde avgöras av FIFA och inte av SvFF. Detta på grund av att även ett utländskt lag, israeliska Maccabi Haifa, var inblandat i turerna kring Roni Porokara, Örebro SK och Cabrera.

På den punkten får han rätt av svenska fotbollförbundets besvärsnämnd.

- Ja, det är osäkert om ärendet hamnat i rätt beslutsorgan. Det är det enda vi tittat på nu. Däremot har vi inte bedömt materialet som sådant eftersom den här osäkerheten uppkommit, säger Owe Hultin till fotbollskanalen.se.

Det innebär att i sak kan Disciplinnämndens urspungliga beslut ha varit riktigt – men själva rågången ska prövas av FIFA. Om de kommer fram till att svenska Disciplinnämnden har rätt att pröva ärendet kan Oliver Cabrera bli av med sin licens på nytt.
- Vi har bara bedömt formalian nu, inte utredningen i sig, säger Owe Hultin.

Nu ska FIFA titta på ärendet, hur brukar det gå till?
- Det finns nog inget ”brukar” eftersom något liknande aldrig har hänt tidigare. Jag känner åtminstone inte till att man prövat ett agentärende av den här digniteten förut. Agentreglementet är också relativt nytt, från 2008, säger Hultin.

Publicerad 2010-12-28 kl 19:01
Annons
Annons
Annons