Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Besvikelse i HIF över svag publiksiffra

Helsingborg ser ut att ha ryckt åt sig initiativet i guldstriden. Men i publikmatchen mot Malmö FF är laget en förlorare. I dag visar HIF:s ledning stor besvikelse över den svaga publiksiffran senast.

Helsingborg i en direkt avgörande guldstrid mot värsta konkurrenten Malmö FF. Så mycket mer kommersiell kan inte en allsvensk guldstrid bli.
En bokstavlig våt dröm - låter det inte som.
Men inte riktigt för Helsingborgs supportrar. Bara 9 200 åskådare mot Åtvidaberg senast - att jämföra med MFF som fyller sin nya toppmoderna arena.

– Det är klart att jag är glad för dem som kom, men besviken på de som väljer att inte dyka upp. Jag hade trott att där i alla fall skulle vara 11 000–12 000, säger Helsingborgs klubbdirektör Paul Myllenberg till Helsingborgs Dagblad.

Men någon omedelbar idé om varför inte ens ett så perfekt genomdramaturgiskt scenario som en helt jämn guldstrid mot ärkerivalen är en garanterad publiksuccé - nej, det har klubbdirektören inget svar på.

– Det enda jag kan tänka mig är att matchen gick den 24:e och att lönen kommer dagen efter. Plus att folk tycker att vi bara ska gå ut och göra vårt jobb mot Åtvidaberg.

– Jag har en samlad tes: allt det du har i tv-soffan måste du kunna få på plats också. Där ska finnas bekvämlighet, du ska kunna få dina chips, en öl, kaffe. Och så måste vi bli bättre på att ge information och statistik under matchen.

Men allt är inte bara negativt.
För i ärlighetens namn är HIF:s publiksnitt något snäpp högre än i fjol. Då 9 450 åskådare och i år så här långt 10 139.

– Men hade vi inte sänkt priserna på ståplats hade vi också tappat 20 procent som hela allsvenskan har gjort, säger Paul.


Ola Gustavsson

 

Publicerad 2010-10-27 kl 11:35
Annons
Annons
Annons