Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

BETYG: Så snygga är alla allsvenska lags matchställ

Allsvenskan

Allsvenskan är i full gång. Här sätter Max Richnau betyg på samtliga allsvenska lags matchställ för 2023 för Fotbollskanalens räkning.

4:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Djurgården-Häcken i svenska cupen.

Alla betyg och kommentarer är endast skribentens åsikt.

Förra årets betygssättning av allsvenskans matchställ hittas här

AIK


Betyg: 3

Kommentar: AIK har varit bortskämda med många snygga ställ sedan Nike-eran tog sin början för fem år sedan. Årets upplaga tycker jag dock tillhör en av de blekare Gnaget-varianterna sedan dess. Randen på axlarna fungerar så där, även om det i övrigt är hyfsat stilrent. Att betyget för ett av AIK:s svagare ställ på senare år blir en stark trea säger en del om hur hög nivå de hållit tidigare.

***

IF Brommapojkarna

Betyg: 3

Kommentar: Bra bredd på ränderna och två färger som passar lysande tillsammans. Men att man valt att hålla ryggen helt randfri och dessutom har några (av totalt sett förvånansvärt få) reklamloggor som sticker ut gör att det blir svårt för nykomlingen att nå de högre betygen.

Annons

***

Degerfors IF

Betyg: 2

Kommentar: Det tar emot att ge ett ställ jag i grunden gillar ett så svagt betyg. För kragen likaväl som balansen mellan färgerna är jag svag för – men det är synd att de många reklamloggorna även sticker ut ordentligt i färgväg. Då blir slutresultatet plottrigt och inte värt mer än godkänt.

***

Djurgårdens IF

Betyg: 3

Kommentar: Djurgården har gått över till att byta matchställ varje år, i stället för vartannat år som tidigare. Årets upplaga fortsätter med den ljusare stilen på tröjan, vilket fungerar bra – jag tycker dock att väldigt smala ränder tenderar ge lite av ett streckkodsintryck när man ser laget i spel och spelarna på distans. Det plus en rygg utan ränder gör att Blåränderna får nöja sig med en stark trea.

***

IF Elfsborg

Betyg: 3

Kommentar: Elfsborg fortsätter ta kliv på matchställsfronten! Årets upplaga är kanske det bästa di gule presenterat på 2000-talet, med ett snyggt axelmönster och fina krag- och ärmdetaljer. Hade Elfsborg kunnat hålla nere antalet reklamloggor hade man kunnat räkna hem en fyra här.

Annons

***

IFK Göteborg

Betyg: 4

Kommentar: Välbalanserat och på det stora hela rätt stilrent. Med blåa shorts och strumpor tycker jag dessutom inte att det är fel att ha lite mer vitt än vanligt på själva tröjan. Enda frågetecknet är den lilla triangeln vid kragen - men det Blåvitt presenterar är tillräckligt bra för att räcka till en svag fyra och seriens snyggaste ställ i en konkurrens som i år inte är mördande.

***

Halmstads BK

Betyg: 2

Kommentar: Det är blått och det är svart och det är inte jättemycket roligare än så. Lägg därtill en logga på shortsen som färgmässigt sticker rätt ordentligt i ögonen och det landar i att Bollklubben har ett rätt blekt allsvenskt comebackställ.

***

Hammarby IF

Betyg: 2

Kommentar: En ganska simpel vit tröja, där de lite märkliga mönster-detaljerna vid ärmarna och på strumporna knappast höjer helhetsintrycket. Bajen kan mycket bättre! Läge att testa att gå tillbaka till ränderna nästa år? 

Annons

***

BK Häcken

Betyg: 2

Kommentar: Har man ett randigt hemmaställ kan man väl spela i ränder på riktigt? Regerande mästaren har dubbelt brutna ränder på framsidan och saknar ränder helt på ryggen – det blir lite väl mycket gult och även en stor logga mitt på tröjan som går helt emot klubbfärgerna. Inte nära mer än en tvåa.

***

Kalmar FF

Betyg: 3

Kommentar: Arsenal-stuket med vita ärmar tycker jag var ett smart drag av KFF, nu blir stället mer balanserat än när man bara kör helröd tröja. Ganska snyggt! Möjligtvis någon logga för mycket, men väl en klar trea.

***

Malmö FF

Betyg: 3

Kommentar: Ljusblått och vitt är en bra grund för att få till ett snyggt ställ, men precis som tidigare år tycker jag inte riktigt att MFF når hela vägen fram med årets ställ. Mönstret på tröjan är ingen hit och dessutom ett minus för att den vita randen vid kragen inte går runt hela vägen. Det kan bli klart bättre för Malmö.

Annons

***

Mjällby AIF

Betyg: 2

Kommentar: Loggorna går i rätt färg, men är lite väl många. I nacken finns också en svart rand som inte går runt hela vägen. Helheten är helt okej, men inte nära mer än godkänt.

***

IFK Norrköping


Betyg: 3

Kommentar: En vit tröja med blåa detaljer blir ofta snyggt. De helblåa ärmarna tycker jag dock blir lite för mycket. Men ändras den detaljen och något görs åt de färgglada loggorna på shortsen så har Peking minst en fyra.

***

IK Sirius

Betyg: 3

Kommentar: Sirius kör vidare med samma ställ som förra säsongen, och det behöver inte vara fel. Bredden på ränderna är bra och jag gillar idén att balansera upp med den vita kragen, men kragen i sig tycker jag blir lite väl stor. Stabil trea.

***

Varbergs Bois

Betyg: 2

Kommentar: Varberg har varit seriens sorgebarn i matchställsväg sedan man tog klivet upp för några år sedan. Men är det bara jag, eller har reklamloggorna (trots att de fortfarande är många) blivit något färre till i år? Nästa steg för Bois blir att se till att de inte sticker ut för mycket färgmässigt, då kanske man något år kan få bättre än att endast klara godkänt.

Annons

***

IFK Värnamo


Betyg: 1

Kommentar: En helt vit tröja med en herrans massa reklamloggor gör att Värnamos matchställ närmast liknar en anslagstavla. Så här kan det inte se ut om man vill klara godkänt. Smålänningarna har klart fulast ställ i allsvenskan i år!

***

Snyggast ställ i serien: IFK Göteborg

Fulast ställ i serien: IFK Värnamo

Kommentera gärna vad ni tycker här nedan. Kom också ihåg att detta är en subjektiv lista är betyget i vissa fall kommer från någon slags abstrakt magkänsla - och att det är helt okej att tycka annorlunda.

Publicerad 2023-04-12 kl 17:30
Fråga
Vilket ställ tycker du är snyggast?
 • AIK
 • BK Häcken
 • Degerfors
 • Djurgården
 • Halmstads BK
 • Hammarby
 • IF Brommapojkarna
 • IF Elfsborg
 • IFK Göteborg
 • IFK Norrköping
 • IFK Värnamo
 • IK Sirius
 • Kalmar FF
 • Malmö FF
 • Mjällby
 • Varbergs Bois
RÖSTA SE RESULTAT

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto