Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Billborn efter uppgifterna om Pimenta: "Övertygad om att man sett mellan fingrarna"

Allsvenskan

Brommapojkarna har skakats om uppgifter om mobbning, rasism, sexism och pennalism från Luis Pimenta.
Stefan Billborn, med 17 år i BP i bagaget, menar att det inte kan gått ledningen förbi.
- Jag är ganska övertygad om att man har sett mellan fingrarna, säger han i sajten Fotboll Sthlms podd ”Bergman 90 minuter”.

Foto: Bildbyrån.

Brommapojkarna och tränaren Luis Pimenta har dominerat mediebevakningen under de senaste dagarna. Detta efter att Aftonbladet rapporterat om sexism, rasism och pennialism från tränaren Luis Pimenta, vilket flera spelare vittnat om anonymt.

Hammarbys tränare Stefan Billborn har arbetat 17 år som tränare i olika BP-lag och i podcasten ”Bergman 90 minuter”, publicerad på sajten Fotboll Sthlm, går han till hårt angrepp mot klubben.

Enligt Billborn är det omöjligt att förhållandena i A-truppen gått klubbens ledning förbi.

- Det här kommer bli en riktig känga till BP generellt sätt. Jag tycker att de har gått ifrån sin identitet helt sedan två-tre år tillbaka, säger han i podden.

ANNONS

- Om vi håller oss till kärnfrågan: Att det här dyker upp är såklart en jävla katastrof om man inte har en ledning som ser det. Det är inte direkt så att Grimstas omklädningsrum ligger långt ifrån kansliet. Det är 15 meter, liksom. Jag förstår inte hur man kan missa det om det är så där. Jag är ganska övertygad om att man har sett mellan fingrarna.

Billborn menar att en faktor som spelat in i vad han beskriver som en problematisk utveckling är det faktum att den tidigare klubbdirektören Ola Danhard slutat.

- Det här hade aldrig hänt på Olas tid. Varken vad gäller lagets struktur eller det som händer runtomkring. Ola är en remarkabel person, en av de sista fanbärarna inom svensk fotboll.

Brommapojkarna har kommunicerat att man ska utreda uppgifterna och Pimenta har officiellt sett tagit en time out. Uppgifter till Expressen gör dock gällande att Pimenta redan fått sparken.

ANNONS
Publicerad 2018-09-04 kl 22:12
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto