POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Billborn: "Kan förlora med hur mycket som helst om jag vinner när jag kommer hem"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

FARO. Hammarby föll med 4-2 mot Slavia Prag i Portugal. 
Stefan Billborn menar att förlusten var en viktig lärdom.
- Jag kan förlora med hur mycket som helst här om jag vinner när jag kommer hem, säger Hammarby-tränaren. 

Hammarby föll under lördagskvällen med 4-2 mot Slavia Prag i ett träningsmöte i Portugal. Tränaren Stefan Billborn var inför matchen inne på att det skulle bli tufft och så blev det också, vilket han även påpekade i efterhand. Däremot menar han att det är viktigt för Bajen att ta lärdom av den här typen av motstånd.

- Jag tror att det är de här basala grejerna som är viktigast att ta med sig. Vad gör jag när jag får tid på mig med bollen? Man ser att de bara trycker runt bollen om de inte vet vad de ska göra och behåller ändå fart hela tiden. Sedan är det också det fysiska spelet. Vi tror att vi ska vara först på bollen, men då trycker de till och vi ser inte ens ut att vara beredda på det. De har spelare som är 1,90 långa, men som rör sig som om de vore 1,65, säger tränaren. 

Billborn fortsätter:

Först och främst ska man dock också vara medveten om att vi har tränat lite lättare normal fotbollsträning i tre dagar, medan det här är ett topplag. Jag tittade på deras matcher mot Barcelona, Dortmund och Inter och de är bra. De har ändå ett bollinnehav i Champions League på 48 procent i snitt, har 15 avslut i snitt per match och har rekord efter 20 omgångar i tjeckiska ligan för lag. Det är inget skrotgäng och de pressar högt. De pressar mot Barcelona och Dortmund som de pressar mot oss. Okej, vi förlorade med 4-2 och har bly i benen, men jag tror att man får ta det för vad det är. 

Billborn känner därmed inte att det var fel beslut av Bajen att spela mot ett bättre motstånd än mot ett lite sämre motstånd, där Bajen möjligen hade kunnat vinna. 

- Jag tycker att resultatet är helt ointresant, men det kan vara mer mentalt för spelarna att man ligger lite närmare. Om vi kan höja vår nivå hemma genom att spela de här matcherna kan jag förlora med 6-0 om det är så. Jag tror att det är helt fel annars. Om vi vill bli bättre måste vi spela mot de som är bättre. Förra året spelade vi inte mot så många lag som var bättre än oss och jag tror att man måste spela mot lag som är mycket bättre än en själv för att få en aha-upplevelse där. Man blir så otroligt straffad för sina misstag också, vilket gör att man får ett omedelbart kvitto på vad som är rätt eller fel. Jag kan förlora med hur mycket som helst här om jag vinner när jag kommer hem. 

Publicerad 2020-02-09 kl 09:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå