Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bjärsmyr med utgående kontrakt - vill förlänga med Blåvitt: "Är gärna kvar"

Allsvenskan

GÖTEBORG. IFK Göteborgs mittbackskugge Mattias Bjärsmyr, 34, sitter på ett utgående kontrakt.
Men själv hade han gärna skrivit på för nästa år så fort som möjligt.
- Om jag får bestämma så är jag gärna kvar, säger "Bjärs" till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Mattias Bjärsmyr värvades tillbaka till IFK Göteborg strax innan säsongsstart. Han har därefter varit en viktig kugge i försvaret. Blåvitt har haft en jobbig säsong men kan på söndag säkra nytt kontrakt vid seger i bortamatchen mot Östersunds FK.

- Jag tror och vill att vi ska göra ett bra resultat. Jag vill att vi vinner och tar tre poäng däruppe. Det vore såklart skönt att säkra kontraktet. Då kan man lägga det åt sidan i alla fall, säger Mattias Bjärsmyr.

Han tycker att det har varit en tung säsong resultatmässigt, men också att säsongen blivit konstig med tanke på hur spelschemat sett ut.

- Vi gick in i säsongen i en masspsykos. Det var kul att spela fotboll igen och det var matcher hela tiden. Fan vad kul det var. Sen tyckte man att det var många matcher. Spelarna började bli slitna. Sedan började perioden där man knappt har en match i veckan. Då tycker man att vi kan spela färdigt detta så man vet vad som händer. Det vore skönt att säkra kontraktet nu, betonar han.

ANNONS

Vad tror du kommer att krävas för att vinna mot ÖFK?
- Att vi tar med oss delarna vi hade mot BK Häcken som jag tycker var bra, framförallt i första halvlek. Då höll vi bollen på ett bra sätt och hade variation mellan att spela snabbt och hålla i bollen och vila med den. Kan vi ha det och ha ett fortsatt tajt försvarsspel ska det nog gå bra, säger Mattias Bjärsmyr.

Han har återhämtat sig från covid-19 fullt ut.

- Kroppen är okej med sjukdomen inräknad. Det känns bra inför de två sista matcherna, säger mittbacken.

Veteranens kontrakt med IFK Göteborg går ut efter säsongen.

- Jag tänker inte så mycket kring det. Det är liksom inte upp till mig. Det behöver du inte fråga mig om egentligen. Det är skitsamma vad jag tycker. Men om jag får bestämma är jag gärna kvar, säger han.

Du är 34 år. Hur många år på planen tror du att du har kvar?

ANNONS
- Jag har inte haft några större skador. Jag har haft corona och lite problem med ljumsken men har annars kunnat spela. Jag har säkert några år kvar. Jag spelar gärna fotboll 2021, säger Mattias Bjärsmyr.

Utöver Bjärsmyr har även Alexander Farnerud och Isak Dahlqvist utgående avtal med Blåvitt.

- Vi har sagt att vi diskuterar det efter säsongen. Det är klart att vi internt diskuterar det och också har pratat med spelarna. Men vi kan inte ge mer besked än så just nu. Det är många saker det hänger på, dels sportsligt men också ekonomiskt; med budget inför nästa år och vilka möjligheter vi har med truppsammansättningen, säger sportchefen Pontus Farnerud.

Publicerad 2020-11-27 kl 13:44

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto