Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bjärsmyr riktar tuff kritik mot Blåvitt - men öppnar för återkomst: "Har frågat om min situation"

Süper Lig

Mattias Bjärsmyr fick ett tråkigt slut i IFK Göteborg.
Kontakten med klubben har varit dålig, men sedan Jonas Olsson tog över som sportchef har situationen förändras.
- Det är klart att det känns bra, sen får vi se vad som händer, säger Bjärsmyr till GP.

Foto: Bildbyrån

Sommaren 2017 lämnade IFK Göteborgs lagkapten Mattias Bjärsmyr klubben för turkiska Sivasspor. Backen hade ett utgående kontrakt efter säsongen, och det blev tydligt för Bjärsmyr att klubben inte ville förlänga.

- Det var tufft för mig att lämna på det sättet. Jag brinner för Blåvitt och ville Blåvitt det bästa. Det var ju inte så man hade bilden framför sig över hur och när man skulle lämna. Det är tråkigt att det blev så, säger 32-åringen nu till GP.

Den gångna säsongen var blytung för Blåvitt. Efter dåliga resultat och turbulens kring den sportsliga ledningen så slutade laget på en elfteplats.

ANNONS

Jag kände redan i slutet när jag var i Blåvitt vart det var på väg. Kraven försvann kan jag tycka. Visst, du har alltid krav och press från fansen när du spelar i Blåvitt men det försvann mer och mer. Det var mycket nya spelare in och det skiftades en hel del. Det var många lån och hela den biten och det blev inte bra, säger Mattias Bjärsmyr.

Efter att den tidigare lagkaptenen lämnade Blåvitt så var kontakten med sportchefen Mats Gren obefintlig. Men sedan Jonas Olsson tog över har relationen förbättrats kraftigt, och Bjärsmyr öppnar för en återkomst.

Blåvitt har ju pratat med "Sella" (Stefan Selakovic, agent) och frågat om min situation. Det är klart att det känns bra, sen får vi se vad som händer. Jag har inte tagit något beslut om min framtid och allt kan hända. Till nästa säsong blir det färre utländska spelare i Turkiet, från tolv till åtta per lag och min känsla är att klubbarna kommer att börja förbereda sig redan i vinter nu. Jag har ändå gjort ett och ett halvt bra år här och har sju månader kvar på mitt kontrakt. Sen är väl Blåvitt i ett läge nu där de inte riktigt vet vad man ska göra med allting, säger Bjärsmyr.

ANNONS

Bjärsmyr har gjort sju matcher för Sivasspor den här säsongen.

Publicerad 2018-11-20 kl 18:48

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto