Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bjärsmyr ser inte slutet på karriären: "Det är väl en halvkonstig fråga?"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Mattias Bjärsmyr, 36, är inne på sitt sista kontraktsår med IFK Göteborg.
Om det även blir karriärens sista?
- Det är väl en halvkonstig fråga, eller? säger Bjärsmyr till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Mattias Bjärsmyr.

Efter tre säsonger i Turkiet återvände Mattias Bjärsmyr till allsvenskan och IFK Göteborg sommaren 2020. Väl där har han varit en viktig försvarspjäs och given startspelare match efter match.

Tidigare i vintras meddelade Blåvitt att man förlänger mittbackens, då utgående, kontrakt med ytterligare ett år. Han berättar själv att beslutet var enkelt. 

- I och med att kroppen är som den är, så ja, det skulle jag väl säga, säger Bjärsmyr till Fotbollskanalen. 

Kroppen är bra?
- Ja, den är bra.

Bjärsmyr berättar att han under hösten gick och väntade på att ett kontraktsförslag från Blåvitt skulle komma - vilket det till slut också gjorde. 

Annons

- Det funkar ju så i fotbollsvärlden, att klubben äger vad den vill göra. I och med att jag är anställd av klubben så får ju vi spelare förhålla oss till vad klubben vill. Och då, med andra ord, så är det de som ställer frågan - inte jag. Gör man tvärtom så blir det snett.

Det var klubben som dröjde?
- Vi diskuterade ju och så där. Jag tror också att jag spelade alla matcher förra året. Till och med i Europamatchen mot Köpenhamn och matcherna i svenska cupen, så jag spelade alla matcher i fjol. 

- Någonstans får man ju känna efter vad man vill, dels i skallen, dels se till vad kroppen vill. Och vad kroppen vill, det är att fortsätta - och även skallen, givetvis. 

Men avtalet förlängdes alltså bara över 2022. Om det också blir den sista säsongen som fotbollsspelare är 36-åringen inte alls intresserad av att prata om. 

Annons

- Vad sa du nu? (Skratt). 

Tror du att det blir din sista säsong?
- Alltså, vi är ju i januari nu. Det är väl en halvkonstig fråga, eller?

Tror du att kroppen håller för fler säsonger?
- Det beror på. Jämför du mig med vissa 20-åringar här så håller den säkert, i och med att jag är frisk. Så jag hoppas det, man vill ju vara frisk och känna sig pigg. Nu på försäsongen har jag tränat alla träningar, precis som alla andra. 

Du har inga tankar på att sluta, med andra ord?
- Nej, men … Jag har ju precis tränat här i dag. Jag skulle inte säga att det är det som jag går runt och tänker på. 

Och det är inte bara Mattias Bjärsmyr som har lyckats hålla sig skadefri. Men en knapp månad kvar till tävlingspremiär i svenska cupen, berättar han att laget haft betydligt bättre förutsättningar för en ordentlig försäsong jämfört med 2021.

Annons

- Vi har haft en helt annan start på året med tanke på numerären. Förra året var vi sju man på försäsongen, så i år har vi varit bättre med från början.

Vad behöver ni göra bättre på plan i år kontra i fjol?
- Vi behöver göra det vi gjorde i höstas. Sitta ihop som ett lag, när vi spelar varje match och varje minut. Gör vi det, då är vi ett bra lag. Då tror jag ingen kan … det finns säkert folk som tvivlar på det, men inte vi som är i det i alla fall, säger Bjärsmyr och fortsätter:

- Sedan gäller det att göra det också. I all den här ambitionen som finns, man vill spela sambafotboll och allting, men i allt det här så gäller det att man får ihop det och gör det som ett lag, vilket vi gjorde under de sista åtta-nio matcherna (i fjol). Kan vi ta med oss det, men även förbättra vissa saker, då kan det bli bra. Vi har ju många unga spelare som blir bättre och bättre.

Annons

Och mycket riktigt. Under fjolårets avslutande åtta matcher plockade IFK Göteborg 19 av 24 poäng, och klättrade snabbt upp på säker mark efter att ha varit indraget i den absoluta bottenstriden tidigare under säsongen. En faktor till den stigande formkurvan var också den reducerade skadelistan. 

- Framför allt så var spelare ute på plan och tränade fotboll. Någonstans så börjar det där. Klart att skador spelar roll, men det är något som hör till. 

Vad har ni för målsättningar i år?
- Vi har inte diskuterat det, men vi vill upp i toppen.

Vad tror du själv att ni kan uppnå?
- Ja, där (i toppen), avslutar Bjärsmyr.

Publicerad 2022-01-22 kl 19:16

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto