Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Björn Wesström om nya brassen: Ska absolut inte jämföras med Obolo

AIK:s nya brasseforward Clecio ska spela centralt och har egenskaperna för att agera target – men han ska inte ses som den nya Ivan Obolo.
– Han ska absolut inte jämföras med honom, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till fotbollskanalen.se.

AIK har skrivit kontrakt med Clecio till sista juni, men i dagsläget är det ännu oklart när den inlånade brassen kan börja spela för laget.

– Det är det för oss också, säger Wesström. Vi väntar besked från Fifa. De har gett oss ett muntligt löfte att det beskedet ska komma i veckan.

Varför är han värvad?

För att man tror att det blir bättre, givetvis. Han har egenskaper som vi saknar i truppen. Han utgår från en central position som forward. Sedan hur han används är det ju Mickes (Stahre) jobb att få till.

Förra säsongen hade ju AIK som bekant Ivan Obolo i rollen som central anfallare, men Wesström vill inte att man jämför de två.

– Ivan var 27 år och hade x antal matcher i Serie A i Argentina när han kom hit, och han kostade våldsamt mycket mer.

AIK har ju inlett säsongen på ett minst sagt tveksamt sätt, och har hittills bara gjort ett mål på fem matcher. Clecio är dock inte värvad för att lösa den krisen.

– Nej, det vore en skev förväntning. Vi kommer att jobba med samtliga spelare i truppen och vi blir sakta bättre men just nu går det lite för långsamt.

Publicerad 2010-04-12 kl 19:03
Annons
Annons
Annons