Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

BK Häckens succéanfallare ska säljas

Allsvenskan

BK Häcken har börjat strålande i allsvenskan efter omstarten. En av lagets formstarkaste är brasilianaren Paulinho. Klubbens sportchef räknar inte med att få behålla sin stjärna länge till.

- Han är en riktigt jäkla bra spelare. Alla har nog inte fattat det, det är inte bara en till brasse som dykt upp, säger BK Häckens sportchef Sonny Karlsson till FotbollDirekt.se

En av årets nykomlingar BK Häcken tippade många skulle få det svårt att hänga kvar. Med halva serien spelad ligger laget på en överraskande sjunde plats i tabellen. En som varit tongivande i succén, framför allt de senaste matcherna, är anfallaren Paulinho.
- Han är inbladat i allt. Fasta situationer, bra med båda fötterna och huvudet. Sedan har han hjärnan med sig också, säger sportchef Karlsson.

Paulo José de Oliviera med artistnamnet Paulinho hämtades från Brasilien 2007. Ifjol i superettan stod 23-åringen för nio mål och fyra poänggivande assist. I år har det hittills blivit lite färre poäng, men spelet har imponerat stort.  Hisingsklubben ser nu fram emot att göra affär av sitt stjärnskott.

ANNONS
- Hela vår idé handlar om att utveckla och sälja, annars klarar vi oss inte.

Tror du att ni får behålla honom till nästa säsong?
- Nej det tror jag inte. Det ska vi nog inte heller, han ska gå vidare.

BK Häcken är inte speciellt vana vid att stå i centrum, utan hamnar ofta i skuggan av de andra Göteborgslagen. Klubben jobbar framgångsrikt med små medel och är mest känt för sitt engagemang med Gothia Cup och sin talangutveckling av spelare som Kim Källström och Tobias Hysén.
- Det som händer är att etablerade klubbbar och agenter kommer och tittar när vi möter andra lag, det tittar inte på oss främst. Det är nästa steg.

Publicerad 2009-07-23 kl 10:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto