Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
30v

Blåvitt-anfallaren om framtiden: "Mentalt redo för nästa steg"

Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. Stanna i IFK Göteborg? Eller kanske testa vingarna utomlands?
Mikael Boman funderar.

Ni vet hur läget är. Åtta av IFK Göteborgs spelare, inlånade Henrik Björdal och Mix Diskerud, inte medräknade, sitter på kontrakt som går ut efter säsongen.

Mikael Boman är en av dem.

Anfallaren vill dock inte prata alldeles för mycket om blåvita avtal och förhandlingar.

- Allt sådant stannar mellan mig och klubben, säger han som däremot inte hymlar med att det finns en liten del av honom som är sugen på att testa ett utlandsäventyr.

- Det är klart att det hade varit kul. Jag har aldrig varit utomlands och jag blir 29 här i sommar. Samtidigt måste du prestera bra för att komma ut och dessutom trivs jag väldigt bra här i Göteborg. Jag har familj och en son på 14 månader, så det är mycket som ska stämma i så fall.

Han säger att det inte finns några anbud på bordet i dag. Det där lösa ryktet om intresse från MLS-laget D.C. United som cirkulerade på sociala medier för någon vecka sedan skrattar han gott åt.

- Haha! Ja, en kompis skickade en screenshot till mig. Jag blev jätteförvånad och frågade min agent (Stefan Selakovic). Han sa att det inte var något. Så, det stämmer inte.

Känner du dig redo för nästa steg då?
- Mentalt så gör jag det. Jag har spelat i Sverige i tio år. Fotbollsmässigt är en annan sak. Och det beror ju också på vad nästa steg är. Om någon säger: "Du ska gå till Premier League", så är jag ju inte redo för det fotbollsmässigt. Eller om någon säger: "Du ska gå till Barcelona", så är jag ju inte redo för det fotbollsmässigt. Så det är svårt att säga. Men mentalt är jag ju det. 

Han utvecklar:

- Jag har spelat elitfotboll så länge. Det har varit superettan till en sämre allsvensk klubb till en bättre allsvensk klubb liksom. Samtidigt blir jag, som jag sa, 29 nu och då kanske det är svårt att komma ut också. Vi får se vad som händer.

Boman och IFK Göteborg befinner sig just nu på träningsläger i Smögen. Det är där den svajiga vårsäsongen ska malas ner och omvandlas till en strålande höst.

- Spelar man i IFK Göteborg är man inte nöjd med att ha tagit så få poäng som vi har gjort hittills i år, säger Boman.

Vad behöver bli bättre?
- Vi vill väl bli bättre på allt, men det är kanske sista tredjedelen, sista passningen som behöver förbättras. Jag tycker att vi har varit ganska stabila bakåt, bortsett från någon match.

Bomans egen vår? Den får klassas som godkänd. Han gjorde fyra allsvenska mål i fjol. Han är redan uppe i tre i år.

- Jag har bara startat sju matcher tror jag så på det sättet är det väl okej.

Han pausar.

- Det har blivit lite speciellt. Jag började göra rätt mycket mål sedan fick jag lite speciella roller i vissa matcher, som Djurgården borta. Och sedan helt plötsligt satt jag på bänken i någon match och så var jag sjuk mot Elfsborg. Det har varit lite ryckigt, men sju startar och tre mål är väl rätt okej.

Se höjdpunkterna från IFK Göteborgs senaste allsvenska match mot IFK Norrköping i spelaren ovan.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-06-17 kl 11:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER