Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitt applåderar floppvärvningens framfart: "Jättekul"

Fiasko i Blåvitt - men omedelbar succé i Mjällby. Pär Ericsson har på nolltid klivit fram som en "super-sub" i Blekingelaget. I Göteborgslägret är man glad:
- Ja, han är ju vår spelare.

- Det är ju jättekul! Vi är enormt glada för Pärs skull. Det här är bara positivt, säger Göteborgs assisterande tränare Stefan Rehn till FotbollDirekt.se.

Pär Ericsson fick ett stort genombrott i Gais 2009 - och inför förra säsongen plockade IFK Göteborg fram plånboken och betalade Gais sex miljoner för anfallaren. Men Ericssons tid i Blåvitt kan inte beskrivas som annat än floppartad.

Totalt 17 matcher på ett och ett halvt år, varav endast åtta starter. Beräknat på antal matcher har Ericsson kostat Göteborg 350 000 kronor/match. En dyr timtaxa för en av svensk fotbolls dyraste värvningar förra året.

Ericsson lånades i sommar ut till Mjällby för säsongen ut. Och hos blekingarna har han betalat av sig betydligt bättre: på sammanlagt 21 minuters speltid har Ericsson redan övertrumfat målskörden i Blåvitt med två mål på två matcher. Stefan Rehn har ingen självklar förklaring till den snabba succén.

- Nej, inte mer än att det är en bra spelare och en bra kille.

- Pär har konkurrerat med Tobias Hysén hos oss och det är klart att det är en tuff situation för honom. Det här var det bästa för alla inblandade, och vi gläds verkligen med honom.

Hade ni kunnat göra plats för honom i ert lag, ändra spelsystemet?
- Nja, man kan alltid spekulera i vad vi hade kunnat göra annorlunda, men det känns inte meningsfullt nu. Framför allt är det här kul för honom själv. Vi ser jättestor potential i Pär hade vi inte trott på honom så hade vi ju inte lånat ut honom. Då hade vi ju sålt honom på en gång.

- Men han är vår spelare. Och vi hoppas att han fortsätter så här, får speltid, gör mål och får självförtroende.

Publicerad 2011-08-07 kl 10:05
Annons
Annons
Annons