Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitt beredda ta strid för Hysén

IFK Göteborg medger i dag att Tobias Hysén kan vara på väg bort. Men IFK:s ledning lovar att göra allt för att behålla sin store stjärna.

- Vi får se vad som händer. Det exakta läget vet hans agent mest om men att det finns intresse kring Tobias, det är vi medvetna om, säger Håkan Mild till FotbollDirekt.se.

Den allsvenska skyttekungen Wanderson rapporterades i går vara förlorad för Gais. Nu tyder allt mer på att Tobias Hysén går samma väg.
Allsvenskans kanske bäste spelare är i dag, enligt uppgift till FotbollDirekt.se, aktuell för halvdussinet klubbar.
Hyséns agent Jonas Svensson beskrev i slutet av förra veckan för FotbollDirekt så stort intresset blivit under de senaste månaderna.

''Det kan absolut bli så att han lämnar IFK Göteborg i januari. Han är givetvis intresserad av att komma ut igen om budet och klubben är rätt''. Mild lovar nu att det kommer att kosta för den klubb som vill försöka få loss Tobias Hysén.
IFK Göteborg sitter stadigt inför eventuella förhandlingar med två år kvar av stjärnans kontrakt.

- Det är klart att vi kommer att vilja ha bra betalt för vi vill ju inte sälja Tobias överhuvudtaget och han har ett gällande kontrakt med oss, säger Mild. 

IFK:s ledning tänker med andra ord göra allt för att möta eventuella bud kring Hysén som i dag har en årslön på cirka en miljon kronor.

- Det är vi beredda till, men det är vi å andra sidan för alla spelare vi vill behålla.

Har ni blivit kontaktade av intresserade klubbar? - Det finns inget konkret.

Men har ni hört någonting?
- Det har vi väl. Klubbar har ringt och velat komma på våra matcher för att titta på Tobias. Mer än så har det inte varit.

Men att faran är avsevärt större än för bara ett par månader sedan är uppenbart. Håkan Mild är, trots allt, förberedd på värsta-scenariot.

- Vi har klarat av att ersätta spelare tidigare och kommer att klara av att göra det igen. Klart att vi har en plan. Men det är svårt att hitta en specifik ersättare till en spelare som Tobias med tanke på hans kvaliteter.

Ola Gustavsson

Publicerad 2009-11-04 kl 11:56
Annons
Annons
Annons