Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Blåvitt jagar ersättare till Sköld: "Thomas Müller hade varit välkommen"

Foto: SCANPIX

IFK Göteborg har sålt anfallaren Victor Sköld till Örebro.
Nu spanar klubben efter ersättare.
- Thomas Müller hade varit välkommen, men med Blåvitts ekonomi är det mer en inhoppsforward vi letar efter, ler tränaren Jörgen Lennartsson.

Victor Skölds tid i IFK Göteborg blev inte mycket länge än ett år.
Han kom från Åtvidaberg den 14 juli i fjol. Under onsdagen presenterades han av Örebro SK. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2018.

- Victor har gjort ett jättebra jobb under sin tid här. Han har skött sig exemplariskt, både på träningar, matcher och utanför planen. Men jag kan förstå att han känner att han har fått lite för lite speltid. Jag har full förståelse för att han vill röra på sig. Det är bara önska honom lycka till i alla matcher utom en i höst, säger tränaren Jörgen Lennartsson som behöver ha in en ersättare.

På kort sikt går det att flytta upp yttermittfältaren Sören Rieks, som mot Jönköpings Södra senast, men på lång sikt är det inte hållbart.

- Det är inte bra att ha tre forwards när vi spelar 4-4-2. Det betyder att det fattas en forward på varje träning. Och har vi en skadad eller avstängd forward har vi ingen på bänken. På sikt ska IFK vara en förening som har fyra forwards. Så är det bara, säger Lennartsson som just nu har Gustav Engvall, Tobias Hysén och skadade Mikael Boman på forwardslistan.

Vad är det för typ av anfallare du vill ha in?
- Den typen Victor Sköld var. En inhoppare. Men det är ju såklart också kopplat till vad som finns.

Sportchef Mats Gren bekräftar att klubben är ute och letar ersättare. Men betonar också att äventyret i Europa League kommer påverka om de väljer att värva eller inte.

- Det kanske inte kommer in någon i dagarna utan vi kanske avvaktar och tittar lite hur Helsingforsmatchen (torsdag) går, säger han.

- Skulle vi klara oss vidare från den här kvalomgången blir det mycket tuffa matcher. Då behövs naturligtvis en fjärde anfallare. Annars blir det tajt.

En anfallare som ryktades till klubben, och som kunde ha ersätt Sköld, var Issam Jebali. 24-åringen valde dock Elfsborg.

- Det var väldigt nära att han kom hit, men tillslut blev det inte så, säger Gren som dock, ur ett ekonomiskt perspektiv, är nöjd med försäljningen av Sköld.

- Ja, det var bra för oss. Vi är nöjda, säger han utan att vilja nämna några summor.

Publicerad 2016-07-27 kl 13:30
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER