POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitt kan bygga en egen arena: "Ska se om det är möjligt"

IFK Göteborg överväger att bygga en ny, egen arena. Blåvitt går miste om miljonbelopp för sina hemmamatcher, då klubben hyr Gamla Ullevi av kommunen.

En egen arena ses som en lösning för att få rätt till matchintäkter.

- Vi ska titta på en långsiktig arenalösning, se om det är möjligt, säger Blåvitts ordförande Kent Olsson till Sportsday.

IFK Göteborg har försökt få en så kallad clean court, äganderätt till matcharrangemang och alla intäkter som kommer därifrån.

Enligt ordföranden Kent Olsson kan det handla om miljonbelopp varje år som Blåvitt går miste om. Dessa pengar tillfaller istället företaget Got Event, som äger Gamla Ullevi.

- Vi vill vara i topp och jämför våra villkor med Malmö, Elfsborg och Helsingborg som alla äger sin matchrättigheter. Så kallade "match day revenues" är ett av de stora benen att stå på, säger Kent Olsson.

- Kan vi sälja reklam, loger, äga vårt eget matcharrangemang så är det inte så att det skulle ramlat in miljoner redan i morgon, men på sikt skulle det vara värt många miljoner för oss per år.

En clean court blir inte av till 2011 och Blåvitt ser dystert på möjligheterna också 2012. Därför har nu idén om en egen arena fötts. Byggföretaget Sefa är huvudsponsor för IFK och skulle kunna vara behjälpliga vid ett eventuellt arenabygge:

- De ligger förstås närmast till hands om vi skulle titta på en arenalösning.

Publicerad 2011-01-01 kl 13:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå