Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt-kaptenen om Hyséns avsked: "Har en kompetens som är oersättlig"

Allsvenskan

Tobias Hysén lägger skorna på hyllan efter säsongen.
Kaptenen David Boo Wilklander anser att Hysén blir saknad.
- Han har en kompetens som är oersättlig, säger Blåvitt-backen till Fotbollskanalen. 

3:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från IFK Göteborgs möte med Dalkurd i spelaren ovan.

IFK Göteborg-anfallaren Tobias Hysén, 36, meddelade i dag att han slutar efter säsongen och  att han nu är redo att ta sig an nya utmaningar i den allsvenska klubben. 

- Jag har tagit beslutet att lägga av efter den här säsongen, men är inte riktigt färdig med min aktiva karriär i IFK Göteborg, säger han till Blåvitts hemsida. 

För klubbens lagkapten David Boo Wiklander, 33, var det delvis ett väntat beslut, men när anfallaren berättade om det i går för sina lagkamrater, så var det ändå en liten chock. 

- Självklart, så hade vi fått lite information om det. Han tog det personligen med oss dagen innan (i går) han gick ut med det. Vi var förvisso många som hade koll på det, så på det sättet var det bara en tidsfråga innan resten av fotbollsvärlden skulle få reda på det. Han har alltid haft en relativt skadefri karriär och nu kom den här knäskadan. Jag vet inte hur mycket den har påverkat, men man blev allt lite tagen på sängen med tanke på att han ändå haft så mycket att tillföra i år också, säger backen till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Boo Wiklander anslöt i fjol till Blåvitt och gör därmed sin andra säsong ihop med Hysén i klubben. Han anser att anfallarens betydelse har varit och är stor för klubben. 

- Oj, han är en profil på alla plan. Han har haft en väldigt fin fotbollskarriär och har fått uppleva väldigt mycket, men han är framför allt en bra människa. Det är en fantastisk person både på och utanför planen. Jag skulle vilja påstå att han har betytt väldigt mycket för många, både för spelare som börjat sin resa i Blåvitt, men även för de som är här och presterar i dagsläget. De kan nog många också skriva under på. Han är en person som man kan prata med och få stöttning av. 

Hur var stämningen bland spelarna när ni fick beskedet?
- Det är klart att det är en vän och en person som, innan jag lärde känna honom, man också har följt. Han har varit en av Sveriges bästa fotbollsspelare. Det är alltid tråkigt att få reda på att någon inte ska fortsätta med fotboll på elitnivå. Jag tror också att det har med hela känslan att göra, den dagen man behöver sluta med fotboll, så är det nog så för alla inblandade. Det första man tänkte på var däremot betydelsen kring att ha honom i laget. Vi behöver inte tappa det i dagsläget, men jag hoppas han kan vara där och stötta i en annan form än just spelare i framtiden.

ANNONS

Vad kommer Blåvitt att sakna mest med Tobias Hysén som spelare i laget?
- På planen är det hans kvaliteter och hans smartness, taktiska känsla som anfallsspelare. Just att han har en så pass stor förståelse för fotboll, en kompetens som är oersättlig. Vi får se hur föreningen löser det och hur han vill göra framöver. Om jag känner "Tobbe" rätt, så vill han vara en del av klubben framöver. Jag tycker också att man ska göra allt för att hitta en roll där han kan få ut det mesta till föreningen som han kan bidra med. 

Hysén rehabiliteringstränar just nu för en knäoperation och förväntas vara redo för spel igen efter landslagsuppehållet i oktober. 

Publicerad 2018-09-09 kl 11:54

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto