Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Blåvitt kommenterar uppgifterna om Gren: "Har förtroende för honom"

Mats Gren granskades i tidningen Offside.
Uppgifterna som framkommer förändrar inte Blåvitts förtroende för sportchefen:
- Inget har hänt där. Han är fortsatt sportchef och jag har förtroende för honom på samma sätt som jag har för Poya (Asbaghi) och andra, säger klubbdirektören Max Markusson till Sportbladet.

Tidningen Offside har granskat IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. I granskningen presenterar man en rad uppgifter om Gren, och skriver att man varit i kontakt med 26 källor med insyn i ämnet. Offside ställer frågan hur sportchefen "har lyckats behålla sitt jobb?"

Bland annat så tar man upp hur möten mellan Frank Andersson och supportergrupperingarna Ultras Göteborg och Wisemen (huliganfirma) ledde fram till att den tidigare ordföranden hoppade av sitt uppdrag i förtid. Gren får också kritik för sitt arbete och uppges snacka skit om spelare.

Blåvitts klubbdirektör Max Markusson kommenterar nu uppgifterna om Gren, och menar att förtroendet för sportchefen är oförändrat.

ANNONS

Inget har hänt där. Han är fortsatt sportchef och jag har förtroende för honom på samma sätt som jag har för Poya (Asbaghi) och andra, säger Markusson till Sportbladet.

- Det gäller både Mats Gren och andra kring klubben – efter säsongen kommer vi utvärdera jobbet som genomförts. Det finns många delar i den utvärderingen, både faktiska resultat och de mjuka värdena kring hur vi vill uppfattas och hur vi ska agera.

Klubbdirektören säger att han inte läst hela reportaget, men säger att det från det han hört är "rätt mycket spekulationer och hörsägen."

Offside beskriver också att Gren slutförde affären som tog Gustav Engvall tillbaka till klubben inför den här säsongen först efter att han fått ett godkännande av Wisemen, och att huliganfirman öppet uppmanade till att stötta Engvall efter att affären blivit klar. Tidningen skriver också att det finns misstankar om att Gren lierat sig med huliganerna.

ANNONS

- Man ska inte se det som att de godkände eller inte godkände värvningen av Gustav Engvall. Som jag förstått det i Engvallfallet var det var naturligt från Grens sida att känna av stämningen, inte för att söka ett godkännande. Det låg både i klubben och Engvalls intresse att känna hur landet låg innan man fattade ett definitivt beslut. Men jag tolkar det inte som avgörande, säger Max Markusson.

Publicerad 2018-09-24 kl 14:21
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto