POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
38v

Blåvitt kommenterar uppgifterna om Gren: "Har förtroende för honom"

Foto: Bildbyrån

Mats Gren granskades i tidningen Offside.
Uppgifterna som framkommer förändrar inte Blåvitts förtroende för sportchefen:
- Inget har hänt där. Han är fortsatt sportchef och jag har förtroende för honom på samma sätt som jag har för Poya (Asbaghi) och andra, säger klubbdirektören Max Markusson till Sportbladet.

Tidningen Offside har granskat IFK Göteborgs sportchef Mats Gren. I granskningen presenterar man en rad uppgifter om Gren, och skriver att man varit i kontakt med 26 källor med insyn i ämnet. Offside ställer frågan hur sportchefen "har lyckats behålla sitt jobb?"

Bland annat så tar man upp hur möten mellan Frank Andersson och supportergrupperingarna Ultras Göteborg och Wisemen (huliganfirma) ledde fram till att den tidigare ordföranden hoppade av sitt uppdrag i förtid. Gren får också kritik för sitt arbete och uppges snacka skit om spelare.

Blåvitts klubbdirektör Max Markusson kommenterar nu uppgifterna om Gren, och menar att förtroendet för sportchefen är oförändrat.

Inget har hänt där. Han är fortsatt sportchef och jag har förtroende för honom på samma sätt som jag har för Poya (Asbaghi) och andra, säger Markusson till Sportbladet.

- Det gäller både Mats Gren och andra kring klubben – efter säsongen kommer vi utvärdera jobbet som genomförts. Det finns många delar i den utvärderingen, både faktiska resultat och de mjuka värdena kring hur vi vill uppfattas och hur vi ska agera.

Klubbdirektören säger att han inte läst hela reportaget, men säger att det från det han hört är "rätt mycket spekulationer och hörsägen."

Offside beskriver också att Gren slutförde affären som tog Gustav Engvall tillbaka till klubben inför den här säsongen först efter att han fått ett godkännande av Wisemen, och att huliganfirman öppet uppmanade till att stötta Engvall efter att affären blivit klar. Tidningen skriver också att det finns misstankar om att Gren lierat sig med huliganerna.

- Man ska inte se det som att de godkände eller inte godkände värvningen av Gustav Engvall. Som jag förstått det i Engvallfallet var det var naturligt från Grens sida att känna av stämningen, inte för att söka ett godkännande. Det låg både i klubben och Engvalls intresse att känna hur landet låg innan man fattade ett definitivt beslut. Men jag tolkar det inte som avgörande, säger Max Markusson.

Publicerad 2018-09-24 kl 14:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå