POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Uppgifter: Mats Gren med kopplingar till huliganfirma

Foto: Bildbyrån.

Magasinet Offside har i sitt nya nummer granskat IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.
I texten presenterar man en mängd uppgifter om Gren och ställer sig frågan hur han lyckats behålla sitt jobb.

Nu har fotbollsmagasinet Offside granskat Gren. I en text, som släpptes online vid midnatt, sätter man förstoringsglaset på sportchefen och uppger att man varit i kontakt med totalt 26 källor med insyn i ämnet.

"Att försöka få en inblick i olika beslut som lett till dagens situation visar sig både vara lätt och svårt. Lätt för att många är bekymrade eller arga för hur saker har hanterats och tillåtits pågå. Svårt för att Fotbollssverige är litet och jobben få. Att öppet berätta vad man sett och varit med om är inget alla är bekväma med. Några kräver källskydd. Tidigt framstår det emellertid mönster, personer utan koppling till varandra berättar om identiska upplevelser. Tydligast är att förtroendet för Mats Gren är lågt och att många anser att han internt kommit undan när så många andra har offrats", skriver Offside som i sin ingress ställer sig frågan om hur Gren "lyckats behålla sitt jobb".

Offside tar bland annat upp hur möten mellan Frank Andersson och supportergrupperingarna Ultras Göteborg och Wisemen (huliganfirma) ledde fram till att den tidigare ordföranden hoppade av sitt uppdrag i förtid. Supportrarna krävde Anderssons avgång, menar Andersson själv och berättar att han hämtade Mats Gren till ett av mötena för att visa att de två stod enade. Men då menar Andersson att Gren "inte stod upp" för honom utan var "mest likgiltig".

Magasinet beskriver också att Gren slutförde affären som tog Gustav Engvall tillbaka till klubben inför den här säsongen först efter att han fått ett godkännande av Wisemen, och att huliganfirman öppet uppmanade till att stötta Engvall efter att affären blivit klar. Offside skriver också att det finns misstankar om att Gren lierat sig med huliganerna.

Mats Gren har inte velat ställa upp på att träffa Offside för en intervju, utan bara svarat på frågor via mejl. Magasinet skriver att han bekräftar att han träffade Wisemen i samband med Engvall-övergången och då passade på att få en uppfattning om deras syn på forwarden. Men sportchefen valde att inte svara på frågan om han hade kontakt med Wisemen i vevan då supportrarna tog ställning för honom och mot Frank Andersson. I ett svar skriver han dock:

"Jag förstår att det låter väldigt dramatiskt med möten med våra supportrar, men nu sker det regelbundet och proaktivt".

Blåvitts tidigare assisterande tränare, Magnus Edlund, som anställdes av förre sportchefen Håkan Mild tillsammans med Mikael Stahre och sedan fortsatte under Jörgen Lennartsson berättar öppet att han upplevde en brist på kommunikation mellan Gren och tränarstaberna och att Mild hade ett annorlunda arbetssätt. Enligt Edlund var Mild närvarande vid träningar och en sportchef som stod spelarna och ledarstaben nära för att leda det dagliga arbetet, till skillnad från Gren. Den nuvarande sportchefen fokuserar mest på agenter och att köpa och sälja spelare, menar Edlund.

- För att sammanfatta det enkelt: jag skrev på för en klubb och lämnade en helt annan klubb, säger Edlund till Offside.

En anonym spelare berättar också för Offside att han suttit nära Gren på läktaren när han varit skadad och då hört hur sportchefen snackat skit om egna spelare och tränare med sin stolsgranne, i en "otrevlig ton". Enligt en anonym spelare pratar Gren även skit om spelare inför andra spelare: 

- Man kunde sitta i ett möte med honom när han plötsligt började prata illa om en lagkamrat. "Honom försöker jag sälja, så du kan vara lugn", kunde han säga som om han trodde att jag skulle hänga på och säga "bra, för det tycker vi också, utan honom blir vi bättre".

Vidare hävdar en anonym agent att haft klienter i IFK som Gren försökt sälja med hjälp av andra agenter, bakom ryggen på både spelaren och spelarens agent.

Fotbollskanalen har sökt IFK Göteborgs ordförande Mats Engström, klubbdirektören Max Markusson och sportchefen Mats Gren utan framgång.

Publicerad 2018-09-24 kl 05:55
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto