Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
43v

Blåvitt-legendaren skadad under träning - drog av hälsenan

Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. När det saknades folk på Blåvitts tisdagsträning rykte Torbjörn Nilsson, assisterande tränare, in.
Det slutade med att han drog av hälsenan.
- Jag hoppas att jag kan vara med och påverka ändå. Sedan får vi se hur vi löser det rent praktiskt, säger han.

Dagen efter 1-3-förlusten mot Djurgården ledde IFK Göteborgs assisterande tränare Torbjörn Nilsson, 63, ett pass på Kamratgårdens hybridgräs. Spelarna som inte startade i stormötet deltog.

Träningen gick bra i 40 minuter, sedan var olyckan framme.

"Strax innan vi skulle spela tre mot tre fick Elias Omarsson en smäll på foten och kunde inte deltaga. Där stod jag med en spelare för lite. Då tog jag det dumma beslutet att själv gå in i spelet. Vad händer, tror ni? Efter tre minuter i spelet har jag bollen framför mig och skall springa i väg, men jag halkar lite med bakre foten. Jag tror att någon sparkar på min vad bakifrån. Min första tanke blir: "Varför sparkar någon på min vad när bollen är två meter ifrån?". Men det är ingen som är bakom mig - det är hälsenan som går av. Den första allvarliga skadan på hybridgräset drabbar mig, vilket kan vara bättre än att en spelare får det", skriver Torbjörn Nilsson på Facebook.

IFK-legendaren kommer opereras på fredag. Därefter väntar två veckor med gips och sex veckor med stödstövel.

- Det är väl sådär, konstaterar han när Fotbollskanalen ringer upp.

- Jag ska inte gå in i sådana spel egentligen, jag har inte gjort det innan, men så skadade sig Omarsson precis när vi skulle börja och jag tänkte: "Jag kan väl klara fem gånger en minut?". Jag var dessutom varm och så...

Trots skadan hoppas Torbjörn Nilsson att han fortfarande kan vara med och leda IFK Göteborg. Kanske till och med i lördagens hemmamatch mot Jönköping Södra.

- Vi får se hur jag mår efter operationen, men det finns ju smärtstillande. Jag får prata med Alf (Westerberg, huvudtränare) om hur vi ska lösa det. Det ska inte vara någon belastning och det ska inte bli fokus på min skada, säger han. 


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-13 kl 13:33

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER