Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Blåvitt-löftet: "Jag vill slå mig in i laget"

Allsvenskan

DEHESA DE CAMPOAMOR. Felix Eriksson är en av flera talanger i Blåvitt.
18-åringen har i år stora förväntningar på den kommande säsongen i allsvenskan.
- Jag vill slå mig in i laget, säger försvararen till Fotbollskanalen.

0:58
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från Blåvitt-Tromsö i spelaren ovan.

IFK Göteborg-talangen Felix Eriksson, 18, kom för fyra år sedan till klubbens akademi och blev i fjol uppflyttad till Mikael Stahres A-lag. I början av september i fjol fick han göra allsvensk debut med ett inhopp i 4-1-segern mot Mjällby AIF borta, och i sista omgången fick han ytterligare ett kort inhopp mot IFK Värnamo borta, då säsongen avslutades med ytterligare en 4-1-seger i allsvenskan.

18-åringen var i förra veckan med på Blåvitts träningsläger i Spanien och ser nu fram emot den kommande säsongen. Han har stora förväntningar på sig själv.

- Jag vill slå mig in i laget, och få så många minuter som möjligt. Det är en bra konkurrenssituation med många bra spelare, men jag känner att det finns en bra chans och att det är möjligt att slå sig in, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Eriksson kan spela på flera olika positioner, som mittback och ytterback, men föredrar att spela som högerback, vilket han mest gjort i år i Blåvitt. 

- Jag är en ganska allround spelare, då jag kan spela på många positioner, men mina främsta egenskaper är kanske min spelförståelse och min passningsfot, säger han och fortsätter:

- Tanken är att jag ska spela ytterback, och där kommer väl de flesta av mina egenskaper fram. Jag kan även följa med upp offensivt, vilket jag inte kan göra på samma sätt som mittback. Med tanke på min längd är det också mest nyttigt att vara ytterback, så det är där jag tänker att jag ska spela.

Eriksson konkurrerar därmed främst med de rutinerade spelarna Sebastian Ohlsson, 29, och Emil Salomonsson, 33, om högerbackspositionen.

- Det är tufft, då båda kan spela som högerback och de är duktiga spelare. Jag känner samtidigt att det är möjligt att få minuter och så länge jag bara tränar på bra och tar för mig när jag får spela, så tror jag det finns möjligheter för mig att slå mig in och få minuter från bänken.

Annons

Eriksson har hittills haft en relativt rak väg, via Gais och PR Academy, till Blåvitts akademi och A-laget.

- Jag kom till Blåvitts U16, och nästan direkt fick jag, som 15-årig mittback, spela med U17, så det gick ganska snabbt i början och sedan har det flutit på. Jag spelade något år extra i U17, då jag var där tidigt, men sedan blev det U19, och A-laget efter ett halvår.

När Fotbollskanalen frågar vad Eriksson ser framför sig karriärmässigt är målet glasklart, att ta en plats i IFK Göteborg och hjälpa klubben.

- Jag vill slå mig in i Blåvitt, det är det jag drömmer om och vill. Sedan tror jag alla vill ut i Europa, vilket är ett stort mål, men närmast är att slå mig in i Blåvitt.

Eriksson har, sedan barnsben, gått på matcher och följt den allsvenska storklubben.

- Jag har bilder från när jag var två år och hade en Blåvitt-tröja på mig, då det har varit Blåvitt från grunden. Även om jag började i Gais, så har det alltid varit Blåvitt. Jag började även sedan på Änglagårdsskolan, som har koppling till Blåvitt, och då blev det helt naturligt att gå till Blåvitt. Jag är extremt tacksam över att vara här, säger han.

Annons

IFK Göteborg ställs den 20 februari mot Utsiktens BK hemma i svenska cupen-gruppspelet.

Publicerad 2023-02-13 kl 09:18

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto