Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Blåvitt överkört och utbuat: "Det är bara att skämmas"

Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. IFK Göteborg har satt punkt för 2017.
I slutstycket skrevs 0-3 mot GIF Sundsvall.
- En jävla skitsäsong som avslutas på ett pissigt sätt, säger Tobias Hysén.

IFK Göteborg slutar tia i allsvenskan 2017. I den sista omgången blev det förlust, 0-3, hemma mot GIF Sundsvall. Efter slutsignalen fylldes Gamla Ullevi av burop.

- Det känns bedrövligt, konstaterar Tobias Hysén.

Han suckar.

- Just nu är det nattsvart. Det är klart att man hade velat avsluta på ett bra sätt, men vi får ta den smällen. Det finns inte så mycket att göra. Det är bara att skämmas och gräva ner sig under några dagar nu. Sedan är det upp på hästen igen. Det är försäsong om en månad. Då måste vi komma tillbaka nollställda och vara villiga att ta det hårda jobbet som krävs för att vända det här.

Innan nästa säsong drar igång ska en ny tränarkonstellation presenteras. Dessutom ska en ny spelartrupp pusslas ihop. Där finns det frågetecken kring flera spelare vars avtal går ut.

- Vi kommer såklart tappa några spelare, men vi som är kvar måste se oss själva i spegeln och fundera på vad vi måste göra för att hamna på den nivån som krävs. I dag var vi alldeles för lätta att flytta på. Vi var inte tillräckligt spetsiga i båda ändar av planen. Det måste vi sätta oss ner och titta på. Det blir en ordentlig rannsakan, säger Tobias Hysén.

- Sedan går vi ju antagligen mot en ny tränare och en del nya spelare. När vi sätter oss i december/januari och kan se lite mer vad vi har för konstellationer, då först kan vi diskutera vad nästa år ska ge. För det är först då vi vet vad vi har att jobba med.

Han fortsätter:

- Vi kanske inte kommer ha kvaliteten i truppen att sikta mot topp tre, men vi måste ändå tro på att alla spelare kan bli bättre. Alla måste ha en tro på att de ska gå in i nästa år och vara bättre än vad de var i år. Annars är det meningslöst att komma tillbaka i december.

Hur tungt var det att avsluta säsongen till ljudet av burop?
- Efter den här säsongen tror jag inte att de hade stått och jublat åt oss ändå. Sedan är det skit att det blir som det blir såklart, men jag tycker att de har all rätt att vara besvikna. Vi är också besvikna. Det är klart att det här är bedrövligt. En jävla skitsäsong som avslutas på ett pissigt sätt. Det är det enda man kan säga. Då tycker jag att det är befogat att bua.

Finns det några ljusglimtar som ger hopp inför nästa säsong?
- Inte precis just nu.

Publicerad 2017-11-05 kl 18:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons