Blåvitt på väg mot årets första seger - då kvitterade HIF i slutskedet

IFK Göteborg och Helsingborgs IF matchade varandra på Bravida Arena under lördagen.
Blåvitt såg ut att ta hem första segern för året – då kvitterade skåningarna i slutskedet.

Lördagen på västkusten bjöd på träningsmatch mellan IFK Göteborg och Helsingborgs IF på Bravida Arena. Blåvitt, som har inlett året med två raka förluster, ställdes mot ett HIF som även de har två raka torsk i bagaget.

Skulle något lag bryta förlusttrenden den här lördagen?

Det var i alla fall Blåvitt som tog ledningen efter 24 minuters spel. Efter ett fint kombinerat spel serverade Giorgi Charaisjvili Robin Söder som från nära håll öppnade målskyttet. HIF svarade redan sex minuter senare när de kvitterade genom Mohammed Abubakari – mittfältarens skott tog på en Blåvitt-försvarare och ställde således Giannis Anestis i målet.

I andra halvlek tog IFK ledningen på nytt när Tobias Sana behärskat prickade in 2-1. Länge såg det ut som att det målet skulle bli det sista, men med fem minuter kvar kvitterade HIF på nytt genom Brandur Henriksson.

Slutresultat: 2-2, alltså.

IFK Göteborg: Anestis - Jallow, Da Graca, Calisir, Wernersson, Erlingmark, Yussuf, Abraham, Sana, Charaisjvili, Söder

Helsingborg: Lindegaard - Tsouka, Bejtulai, Granqvist, Hendriksson, Gigovic, Jönsson, Abubakari, Svensson, Figueroa, Ceesay

Publicerad 2020-02-08 kl 14:35