Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt revanschsuget: "Vill visa att vi är bättre än senast"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Tunga 2-4 senast.
I kväll vill IFK Göteborg ta revansch på sig själva och Örebro.
- Hjärtat vill gå in och tokköra i 90 minuter, säger Tobias Hysén.

13:43
Nästa

Avbryt
Försök igen

Fyra insläppta mål på en halvlek och ett spel som inte alls fungerade. IFK Göteborg hade det tungt borta mot Örebro för en vecka sedan. Ett par dagar efter matchen, som slutade 4-2, sparkade klubben dessutom huvudtränaren Jörgen Lennartsson.

Under söndagen kliver "nya" IFK Göteborg, under ledning av Alf Westerberg, in i en ny allsvensk omgång. Återigen står Örebro på motståndarsidan.

- När första halvlek såg ut som den gjorde... Dels fick man lite agg mot dem, dels fick man lite agg mot sig själv. Jag hoppas att det kan leda till något bra. Att det kan bidra med energi, snarare än tvärtom. Man får skilja på hjärnan och hjärtat också. Hjärtat vill gå in och tokköra i 90 minuter, bara ösa på, men det går inte riktigt. Man får ha med hjärnan också så att du inte springer och gör saker bara för att du vill göra dem. Man får ha huvudet på rätt ställe, säger Tobias Hysén.

ANNONS

Han fortsätter:

- Jag tror att det viktigaste är att vi kan komma in efteråt och säga att vi gjorde allt vi kunde. Sedan är det ju fortfarande samma spelare, det är inte ett helt nytt lag som kliver ut. Vi har försökt skruva på lite taktiska saker och vi ska försöka göra vissa saker lite enklare än vad vi har gjort innan, men ändå kvarstår ju fakta att det inte är elva nya spelare som kommer ut.

Sebastian Eriksson, nyutnämnd lagkapten, tillägger:

- Det har varit en tuff vecka. Det hade varit skönt att spela redan två dagar efter för att slippa gå och vänta. Men vi känns taggade att göra en bättre insats än senast.

Vad är det framförallt som måste bli bättre?
- Att vi spelar tillsammans och inte var och en för sig. Att alla springer och gör vad de ska. Det gjorde vi inte senast. Det känns som att vi har fått en nystart här och huvuden som höjts under veckan. Vi vill gå ut och visa att vi är bättre än senast.

ANNONS

Eriksson inledde säsongen som vänstermittfältare för att därefter vikariera som vänsterback. Med Mads Albaek såld till tyska Kaiserslautern ser han dock ut att återvända till innermittfältet mot Örebro. 

- Det är inga konstigheter. Det är väl det lättaste bytet att byta tillbaka dit. Det är där jag har spelat i stort sätt hela livet. Nu har jag fått lite andra perspektiv på planen och självförtroende, så det behöver inte vara fel att komma tillbaka, säger han.

Har positionsbytena gjort dig till en bättre fotbollsspelare?
- Jag hoppas det. Man står ofta ut på vänsterkanten och viftar och känner sig ren. När man kommer tillbaka in på mitten vet man att det alltid är ledigt där borta.

Hur är det att spela med August Erlingmark?
- August är ambitiös och smart och det känns som att vi passar bra ihop. Förhoppningvis kommer vi strida där på mitten, både vinna boll och spela den. Jag hoppas att jag får en offensivare roll än vad jag har haft tidigare.

ANNONS

Se uppsnacket inför matchen i spelaren.

Läget i IFK Göteborg

Matchtrupp: Pontus Dahlberg, Erik Dahlin, Emil Salomonsson, Thomas Rogne, David Boo Wiklander, Kristopher Da Graca, Sebastian Eriksson, Billy Nordström, Edvin Dahlqvist, Lawson Sabah, Sören Rieks, Sebastian Ohlsson, Martin Smedberg-Dalence, Mix Diskerud, August Erlingmark, Tobias Hysén, Mikael Boman, Elias Omarsson, Patrik Karlsson Lagemyr

Trolig startelva (4-4-2): Dahlberg - Salomonsson, Rogne, Boo Wiklander, Nordström - Diskerud, Erlingmark, Eriksson, Rieks - Hysén, Boman

Saknas: Benjamin Zalo (inte i matchform efter skada), Mattias Bjärsmyr (flyttar till turkiska Sivasspor)

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-23 kl 12:17

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto