Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Blåvitt säljer backtalangen - uppges få omkring 25 miljoner

Allsvenskan 2020-10-27 kl 14:15

Belgiska Lommel SK har gjort klart med en ny försvarare.
Han heter Jesper Tolinsson, 17.
Enligt GP får Blåvitt omkring 25 miljoner kronor för talangen.

Foto: Bildbyrån.

Jesper Tolinsson, 17, gjorde i våras sin första tävlingsmatch i A-lagssammanhang för IFK Göteborg när Blåvitt ställdes mot Sirius i svenska cupen. Efter matchen lovordades den 17-årige mittbacken av dåvarande tränaren Poya Asbaghi.

Därefter har Tolinsson fått chansen vid ytterligare ett tillfälle i svenska cupen den här säsongen – och han har även fått göra sex matcher i allsvenskan.

Talangens framfart har inte gått obemärkt förbi och Lommel SK, i belgiska andraligan, har under en längre tid kopplats ihop med 17-åringen.

Nu meddelar Blåvitt att talangen är såld till belgarna – och att han är spelklar för sin nya klubb från den 1 juli 2021.

ANNONS

- Det är ett stort steg för mig och det känns väldigt bra, Jag är glad att allt är klart nu. Samtidigt är det skönt att fortsätta fram till i sommar här i Blåvitt, säger Tolinsson i en kommentar på klubbens hemsida.

Enligt GP får Blåvitt omkring 25 miljoner kronor för talangen.

- Övergångssumman är i mångmiljonklassen och innebär att vi stärker klubbkassan i dessa utmanande tider, säger klubbdirektör Max Markusson.

Blåvitts sportchef, Pontus Farnerud, om försäljningen:

Jesper har påbörjat den resa som många före honom har lyckats med i Blåvitt, att först utvecklas i vår akademi och genom A-laget nå ut i proffslivet på kontinenten. IFK Göteborg är stolta när våra egna spelare går den vägen och det är ytterligare ett bevis på att vi har en väldigt bra akademi. Vi såg tidigt en stor potential i Jesper vilket gjorde att vi under våren flyttade upp honom i A-truppen och gav honom speltid. En viktig del i avtalet är att han är kvar hos oss fram till sommaren och att vi fortsatt kan hjälpa honom i hans utveckling. Sedan ska det bli spännande att följa hans karriär utomlands.

ANNONS

På sin hemsida skriver Blåvitt även att en del av transfernettot kommer att gå till investerarna i IFK GBG Transferintressenter AB. Bolaget har funnits sedan 2018 och har varit med och finansierat många av de senaste säsongernas spelarövergångar till klubben.

Lommel SK ägs av City Group, som bland annat äger Manchester City.

Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto