POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Blåvitt slår tillbaka mot Petterssons kritik: "Dumt att han yttrar sig, de bästa spelar"

Foto: Bildbyrån

DUBAI. Tom Pettersson går hårt åt IFK Göteborgs träningsupplägg.
Nu slår Blåvitt tillbaka.
- Spelar man inte så är det för att någon annan är bättre, säger Jörgen Lennartsson till Fotbollskanalen.

I en intervju med Aftonbladet går Östersunds nyförvärv Tom Pettersson hårt åt sin förra klubb IFK Göteborg. Han kritiserar träningsupplägget och menar att det är old school.

- 
Behovet av nytänkande är stort i IFK Göteborg. I Blåvitt har det varit samma kultur länge: man ska vara bra tränad och fysiskt stark. Om man kör tung styrka och intervallöpning, kanske flera dagar i följd, och sedan ska man dagen efter gå ut och träna fotboll då är det knappt roligt för att man är så jäkla trött och har ont överallt. Då blir det inget tempo på träningen och det blir svårt att utveckla det egna spelet, säger han till Aftonbladet.

Och på frågan vad han skulle ha ändrat på i IFK Göteborg blir svaret:

- Tränat mer fys med boll, tagit bort intervallöpningarna. Kört en annan slags styrka – man behöver inte klara 100 kilo i bänkpress.

Efter IFK Göteborgs träning i Dubai berättar Fotbollskanalen för tränaren Jörgen Lennartsson och sportchefen Mats Gren om Petterssons kritik och då slår båda tillbaka:

- 
Ojojoj, okej. Vad ska jag säga om det? Alltså, den enda jag kan säga om det är att det är en bild som inte är speciellt verklighetsförankrad. För det andra kan jag säga att om man spelar i laget så är det för att man tillhör de elva bästa. Spelar man inte så är det för att någon annan är bättre. Så enkelt är det. Sedan vill jag inte kommentera det mer, säger Lennartsson.

Är det viktigt att lyfta 100 kilo i bänkpress om man spelar i IFK Göteborg?
- Nej, det vet jag inte ens om någon gör. Så jag har ingen aning.

Mats Gren:

- Vi har garanterat också mycket boll på träningarna. Vi löper ju inte bara. Det är inte så att vi bara går ut och löper i skogen. Att man sedan tar några löpningar utan boll anser jag är nödvändigt för om du gör allt med boll så är det nog några som kommer att smita undan och som inte får den konditionsträningen man behöver. Ska vi närma oss europeisk fotboll så finns det inget annat än att vi ska löpa minst lika mycket som dem. Tittar vi på maxlöpningar så finns det statistik som visar att svensk fotboll löper betydligt mindre så där förstår jag inte alls vad Tom är ute efter, säger han.

Varför tror du att han säger så?
- Därför att han… äh, jag vill inte ge mig in i någon diskussion med honom utan jag tycker bara att det är dumt att han yttrar sig.

Vidare säger Tom Pettersson till Aftonbladet att han 
inte fick chansen i IFK Göteborg:

– Nej, inte någon ärlig chans. Jag är mittback, det var jag aldrig där. Innermittfältare är inte min bästa position. Jörgen (Lennartsson) valde att spela med samma startspelare om de var friska. I början övertygade jag mig själv att jag skulle kämpa, att det skulle ge en plats till slut, men det räckte inte, säger han.


Jörgen Lennartsson:

- Okej, ja men det är de elva bästa spelarna som spelar, de som inte är tillräckligt bra sitter på bänken. Det är enkelt.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-06 kl 12:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå