Blåvitt vände och vann mot Djurgården - Marcus Berg stor matchhjälte

GÖTEBORG. Djurgårdens IF såg ut att gå mot segern på Gamla Ullevi.
Då vände IFK Göteborg och vann med 2-1.
- Det är rörande att det är Marcus Berg som får avgöra, säger Jens Askou efter matchen.

I IFK Göteborg bänkades Johan Bångsbo, som ersattes av Sebastian Hausner. I Oscar Wendts skadefrånvaro gick Sebastian Eriksson in som vänsterback. Nyförvärvet Astrit Selmani gjorde debut i matchtruppen, men inledde på bänken.

Gästande Djurgårdens IF gjorde fyra förändringar i startelvan när Jacob Une Larsson, Rasmus Schüller, Hampus Finndell och Haris Radetinac fick förtroendet från start till skillnad från 1-0-vinsten mot Mjällby AIF i den senaste omgången. På tränarbänken saknades Kim Bergstrand på grund av personliga skäl, men ersattes av Hugo Berggren.

Matchinledningen var händelserik och det var IFK Göteborg som direkt tog tag i taktpinnen. Efter två minuter sköt Sebastian Ohlsson i stolpen. Strax senare blev det farligt på nytt när Adam Carlén hörnnickade, men Jacob Widell Zetterström svarade för en lysande räddning.

Efter mindre än kvarten spelad utgick Sebastian Ohlsson i tårar efter att ha skadat sig i en nickduell. In i hans ställe kom Abundance Salaou.

Blåvitt hade skaffat sig ett stort spelmässigt grepp om matchen, men i den 20:e minuten gjorde i stället Djurgården mål på sitt första läge i matchen. Noel Milleskog nickade in sitt första mål för Blåränderna och helt plötsligt var hemmalaget i brygga.

I den 45:e minuten räddade Widell Zetterström återigen sitt lag när Gustaf Norlin fick läge från nära håll. En chansfylld och underhållande första halvlek slutade 0-1.

- Vad som går genom mina tankar vill du inte veta. Vi gör det vi sagt att vi ska göra, vi gör allt rätt förutom att sätta bollen i mål. Det vi gör är att skapa tillräckligt många chanser för att göra mål och idag har vi skapat tillräckligt för att göra ett, kanske två eller tre. Det är stolpe ut just nu, sa Blåvitts Gustav Svensson till Discovery+.

Till den andra halvleken gjorde hemmalaget en förändring när Marcus Berg kom in i spel i stället för Lucas Kåhed.

Lika många var inte målchanserna i början av den andra halvleken och det var bortalaget som mer och mer dikterade matchbilden.

I den 70:e minuten gjorde Astrit Selmani entré i den blåvita matchtröjan när han kom in i spel för hemmalaget. 26-åringen fick direkt med sig en frispark och Blåvitt lyckades etablera tryck på Djurgårdens planhalva. Marcus Berg fick ett ypperligt nickläge, men även den gången stod Widell Zetterström i vägen.

I den 77:e minuten studsade bollen rätt för Blåvitt och Arbnor Mucolli, som smällde dit kvitteringen och därmed sitt första mål i klubben.

Slutminuterna blev rafflande och Haris Radetinac fick ett drömläge att återta gästernas ledning. Men i den 86:e minuten vände Blåvitt på spelet och Marcus Berg fick ett friläge. Lagkaptenen gjorde inga misstag, utan lyfte in ledningsmålet för hemmalaget.

Matchen slutade också 2-1.